Öğretmenleri Cengiz Karataş ve Meral Kahraman nezaretinde yapılan uygulamalı eğitimde öğrenciler İşletme Sahibi Harun Baykal"dan etlerin özellikleri ve kesiliş ve hangi yemeklerde kullanılacağına ilişkin bilgiler aldı.
Uygulamalı eğitimle ilgili olarak bilgiler veren Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Mutfak bölümü öğretmenlerinden Cengiz Karataş 11.sınıf öğrencilerine yönelik olarak böyle bir eğitimi verdiklerini kaydederek “Bu eğitimimizde öğrencilerimiz mutfağa girdiklerinde kullanacakları etlerin isimleri ve hangi hayvana ait olduğu, bu etlerin neresini kullanacakları, hangi yemeklerde hangi çeşit eti kullanacağı, etlerin kalitelerine göre ayırmaları ve diğer değişik birçok özelliklerini bu tür uygulamalarda hem gösteriyoruz hem de bu işi yapan esnaflarımızın da katkılarıyla öğrencilerimize anlatıyoruz. Öğrencilerimiz açısından faydalı bir eğitim olduğuna inanıyoruz” dedi.
İşletmecisi Harun Baykal ise işyerlerinde bu tür bir eğitimin yapılamasının kendilerini gururlandırdığını söylerken “Biz de yıllardır bu işi yapıyoruz. Edindiğimiz bilgiler var. Bunları da öğrenci arkadaşlarımızla paylaştık. Umarım kendilerine yardımcı olmuşsuzdur. Eğitim her alanda önemli. Bizim mesleğimizin yan kolu olan mutfak bölümünde de öğrencilerin bu şekilde eğitimli olması toplumuz açısından gerekli” ifadelerine yer verdi.