Söke’de Kent Konseyi Kadın Meclisinin ilçede bisiklet kullanımını yaygınlaştırılması için geçtiğimiz yıl birincisini gerçekleştirdiği etkinliğin ardından ikincisini gerçekleştirmek için ilçede geniş kapsamlı kampanya başlatırken, bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için bir istek de minik öğrencilerden geldi. Sadullah Kuşada İÖO öğrencisi bir grup bireysel olarak yazdıkları dilekçelerle Söke Belediyesine başvurarak bisiklet yolu istediler.

Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı ile görüşen minik öğrenciler; “Söke de trafik tehlikesinden uzak bisiklet kullanamıyoruz, bisiklet yollarının yapılmasını istiyoruz” şeklinde istekte bulundular.
Minik öğrencilerin taleplerinin dikkate alınacağını söyleyen Söke Belediye Başkanı Enver Helvacı; “Küçük yaşta başlayan bisiklet tutkusunun hayatımızın ileriki safhalarında da olması kent içi trafik sorununu da hafifleteceği de bir gerçek. Miniklerimizin yanı sıra bayanlarımızın da bu yönde talepleri olduğunu biliyoruz. Bu tür projelerin hayata geçmesi hepimizin arzusu. Yeni yapılacak olan kent içi cadde düzenlemelerinde uygun olan cadde güzergahlarında bisiklet kullanım yollarının ayrılmasını dikkate alacağız” dedi.