Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı son sınıf trompet öğrencilerinden 21 yaşındaki Ege Balkız, geçen salı konservatuvarın mezunlarından viyola sanatçısı ablası Artemis Balkız"ın konser provaları için konservatuvara uğradı.

Saat 16.20"de okulun koridorunda dolaşan genç sanatçı, birden bire pencereye çıkarak ayaklarını aşağı doğru sallandırdı. Pencerede bulunduğu sırada "Kendimi atarım" diye bağıran Balkız, bir anda dengesini kaybetti. Abla Balkız, son anda kardeşini pantolonunun paçasından tuttu. Ancak bu çaba yeterli olmadı ve Balkız, beton zemine düştü.

Beyinde ödem var

Kafasını betona çarpan Balkız"a ilk müdahaleyi yapan Konservatuvar Müdürü Prof.Dr. Erol Belgin hayati fonksiyonlarının her geçen gün iyiye gittiğini belirterek şunları aktardı: "Ege hiperaktif bir çocuk. Canı sıkılmış pencereye çıkıp arkadaşlarına şov yapmak istemiş. O sırada da dengesini kaybederek düşmüş. Beyninde ödem oluştu. Beyin ödemini gidermek için çok uğraşıldı. Solunum ve nabız düzene girdi. Uyarılara cevap vermeye başladı. Ayağını oynatıyor."
Hürriyet