Hakkari'de düzenlenen törenin ardından sabaha karşı uçakla Konya'ya getirilen Şehit Oğuzhan Küçük'ün cenazesi karayoluyla memleketi Karaman'a gönderildi. Şehit Küçükün cenazesi Karaman Devlet Hastane morguna konuldu. Öğle saatlerinde hastaneden alınan şehidin Türk Bayrağına sarılı cenazesi, helallik alınmak üzere Zembilli Ali Efendi Mahallesindeki baba evine getirildi.

Şehit Oğuzhan Küçük'ün cenazesi evin önünde, uzman çavuşken 28 Şubat döneminde ordudan ihraç edildiği öğrenilen babası Alaaddin Küçük, kendisi gibi Hakkari'de sözleşmeli er olarak görev yapan ağabeyi 27 yaşındaki Mücahit Hamza Küçük, annesi Şerife, kız kardeşi Saliha Küçük ile akrabaları ve vatandaşlar tarafından karşıladı.



Operasyon bölgesindeyken kardeşinin şehit olduğu haberini alan ve cenazeyle birlikte üzerindeki kamuflajlarıyla Karaman'a gelen ağabey Mücahit Hamza Küçük ile oğlunun kamuflajı ve şapkasını giyen baba Alaaddin Küçük, cenaze aracının arkasında yürüyerek tabuta dokunup şehit Oğuzhan Küçüke veda etti.

Şehidin cenazesi evin önünde helallik alınmasının ardından cenaze namazının kılınacağı 15 Temmuz Ak Tekke Demokrasi Meydanı'na getirildi. Törene Karaman Valisi Fahri Meral, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plan Prensipler Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Apaydın, Karaman Garnizon Komutanı Personel Albay Yurdakul Türkmen, askeri ve mülki erkan ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

VATANA MİLLETE FEDA OLSUN

Buradaki tören öncesi şehit olan oğlunun tabutu başına gelen baba Alaaddin Küçük dua ettikten sonra asker selamı durarak Allahım şahadetini kabul et yarabbi. Vatana millete feda olsun. Hakkım helal olsun. Allahım razı olsun dedi.

NE MUTLU Kİ BU BAYRAĞIN ÜZERİNDE BİR DAMLA KANIMIZ OLDU

Daha sonra açıklamasını sürdüren baba Alaaddin Küçük şunları söyledi:

Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Ne mutlu ki bize bu bayrağın üzerinde bir damla kanımız oldu. Allahın izni ile ne bayrak iner, ne bu vatan savunmasından asla pes ederiz. Yerine yenisi gelir. Dikkat ederseniz elbise de benim üzerime oturdu ve yakıştı.

Çağırdıkları an göreve hazır olduğumu herkes gibi siz de takdir edersiniz. Ama Allahın izni ile gençler bize bu işi bırakmaz. Bizimkinler şehit oluyor düğüne gönderir gibi gönderiyoruz da bu satılmışlar ölünce nereye gideceklerini düşünerek hala devam ediyorlar. Ama elbet bunun sonu da gelecek. Bu inanç bu vatan sevgisi bu iman olduğu sürece Türk milletini asla kimse yıkamayacak. Allah Türk milletini vatan sevgisi ve imandan ayırmasın.

ŞEHİTLİĞE DEFNEDİLDİ

Şehit sözleşmeli er Oğuzhan Küçükün tabutunun banışa gelen annesi Şerife ve kız kardeşi Saliha tabuta sarılarak veda etti. Tabutun başında nöbet tutan askere dönen anne Şerife Küçük, "Ağlama boncuk gözlüm. Ağlama" diye seslendi. Şehit Oğuzhan Küçük, Ak Tekke Camiinde kılınan öğle namazından sonra düzenlenen askeri tören ve cenaze namazından sonra Karaman şehir mezarlındaki şehitliğe defnedildi.