Ünlü oyuncu Sümer Tilmaç, oğlu Kerem ve kızı Hande Tilmaç'ın ilk tiyatro deneyimini Kanlı Nigar oyununda ortaya koyduklarını söyledi. Tilmaç, "Çocuklarımın tiyatro sevgisi bizi ailecek yeniden tiyatro ile buluşturdu. Kızım tekstil, oğlum müzikle uğraşıyordu. Tiyatro bizi bir araya getirdi. Kızım ve oğlumda çok güçlü tiyatroya karşı ilgi olduğunu gördüm. Ailecek bir çok oyuna imza atmak istiyoruz." diye konuştu.

Kalp krizi geçirdikten sonra kalbinden anjiyo olduğunu belirten Tilmaç, tedavi süresinin tamamlanmasının ardından Kanlı Nigar oyunu ile Anadolu turuna çıktığını belirtti. 'Armut dibine düşer' sözünden hareketle oğlu Kerem ve kızı Hande ile birlikte ailecek tiyatroda buluşmaya karar verdiğini belirten Tilmaç, önümüzdeki aylarda ailecek sahnelemeyi düşündükleri bir tiyatro oyununu sahnelemeyi düşündüklerini kaydetti.

Çocukluğunu ve gençliğini geçirdiği Antalya'dan hiç bir zaman kopamadığını anlatan Tilmaç, İstanbul trafiğinden bunaldığında soluğu Antalya, Kemer, Alanya ve Manavgat'ta aldığını söyledi. Kalp krizi sonrası 45 yıllık sigara tiryakiliğini de bıraktığını belirten Tilmaç, sigarayı bıraktıktan sonra kendisini özgürlüğüne kavuşmuş bir bülbül gibi hafif hissettiğini kaydetti.

Tilmaç'ın kızı Hande Tilmaç, babasının 49 yıllık sanat yaşamıyla adeta Türk sinema ve tiyatrosunun ayaklı kütüphanesi olduğunu söyledi. Babasının çok güçlü Türk sineması ve tiyatrosu hafızası olduğunu anlatan Tilmaç, babasının Türk sinemasında 215 filmde rol aldığını ve bunun kendisi için gurur kaynağı olduğu kaydetti. Babasıyla tiyatro yapmanın eğlenceli ve keyif verici olduğunu beliren Tilmaç, ailecek düzenli kitap okuduklarını ifade etti.

Oğul Tilmaç'ta babasıyla hep gurur duyduğunu kaydetti.