ANTALYA’nın Alanya İlçesi’nde oturan 300 kilo ağırlığındaki Naciye Erdemir, obezite tedavisinin devam ettirilmesi için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Evinin kapısından çıkarılamayan 47 yaşındaki Erdemir, balkondan kepçeyle indirilerek ambulansa alındı ve Ankara’dan gelen obez ambulansıyla Antalya’ya götürüldü.

Alanya’nın Çıplaklı Beldesi’nde hızla artan kilolarından dolayı yatağa mahkum yaşayan 300 kilo ağırlığındaki Naciye Erdemir, Sağlık Bakanlığı’nın uygulayacağı tedavi programı çerçevesinde obez ambulansı ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Erdemir’i evinin kapısından çıkaramayan görevliler, belediyeden iş makinesi istedi. Bir süre sonra gelen iş makinesi, kepçesini evin birinci kat balkonuna uzattı. Görevliler tarafından kepçeye yerleştirilen Naciye Erdemir daha sonra ambulansa bindirildi. Erdemir, sağlık görevlileri eşliğinde özel obez ambulansıyla Antalya’ya gönderildi. 

Yakınları, 15 yıl önce 115 kilo olan Naciye Erdemir’in son 4 yılda hızla kilo alarak 300 kiloya ulaştığını ve evinden çıkamaz hale geldiğini söyledi. 2 çocuk annesi Erdemir, hareket etme güçlüğü çekmeye başlayınca, televizyon reklamlarında gördüğü ’altın çilek’ haplarıyla kilo vermeye çalıştı. Ancak, bir kutu altın çilek hapını tüketen ve aralıklarla altın çilek meyvesi yiyen Erdemir’in yüz, ayak ve karın bölgesinde şişlikler oluştu. Nefes almakta zorlanan Erdemir, koltuk değnekleriyle yürürken düştü. Tuvalet ve duş ihtiyacını eşi Ahmet Erdemir’in yardımıyla karşılayabilen Naciye Erdemir’in ev işlerini de komşu kadınlar yapmaya başladı.

Rahatsızlığının ilerlemesi üzerine Alanya Devlet Hastanesi’nde sağlık taramasından geçirilen Erdemir’in tedavisinin Antalya’da sürdürülmesine karar verildi.