İngiltere Başbakanı David Cameron ile ABD Başkanı Barack Obama'nın Libya'daki son durumla ilgili yaptığı telefon görüşmesinde, Libya lideri Kaddafi'nin görevinden ayrılması konusunda aynı görüşü paylaştıkları belirtildi.

İngiltere Başbakanlığından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Cameron ile Obama'nın Libya halkına yönelik şiddetin bir an önce son bulması için gerekli olan uluslararası çabaların koordinasyonunu konuştukları ifade edildi.

Her iki liderin de Libya'da ortak amacın şiddetin bir an önce son bulması olduğunu düşündükleri kaydedilen açıklamada, "Ayrıca Kaddafi'nin görevinden ayrılması, Libya halkının isteği doğrultusunda bir geçişin sağlanması konusunda her iki lider de aynı görüşü paylaşıyor" denildi.

Obama ile Cameron'ın ayrıca, Libya'ya yönelik silah ambargosu, uçuş yasağı gibi konularda baskıyı artırmanın gerekliliğini vurguladıkları ve bu adımlar için yakın bir koordinasyon içinde olunacağını söyledikleri kaydedildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague dün, Libya'ya yönelik uçuş yasağı kararının yasal bir temelde ve güçlü bir uluslararası destekle alınması gerektiğini söylemişti.

A.A