Yönetmen Cem Başeskioğlu ileri derecede zatürre tanısıyla Haseki hastanesinde tedavi altına alındı. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan Başeskioğlu'yla, iddiaya göre ailesi de dostları da ilgilenmedi. En büyük destekse öğrencilerinden geldi.
Başrollerinde Işık Yenersu, Yıldız Kenter, Işın Karaca, Fikret Kuşkan gibi isimlerin yer aldığı 2005 yapımı "Sen ne dilersen" filminin senaristi ve yönetmeni Cem Başeskioğlu, başta Ankara Film Festivali olmak üzere, Adana Altın Koza Film Festivali ve Antalya Altın Portakal Film Festival'inde yarışmış, çeşitli ödüller almış bir isim. Aynı zamanda üniversitede senaryo yazarlığı dersleri de veren Başeskioğlu şimdi Haseki Hastanesi'nde yaşam mücadelesi veriyor.

AİLESİ VE OYUNCULARI İLGİLENMEDİ

Cem Başeskioğlu'nun rahatsızlığı çift taraflı zatürre. Halsizlik, baş dönmesi, kilo kaybı sonrası doktora başvuran yönetmene zatürre teşhisi konulmuş. Yeni Tan'dan Güldenay Sonumut Laçin'in haberine göre yönetmen kendi durumunu "Üç beş yakın arkadaşım bana bakıyor. Bir kaç da öğrencim. Genelde Türkiye'nin en iyi senaryo hocası olduğumu söylerler. Benim öğrencilerimle aramda daha yoğun bir bağ vardı. Yani hoca öğrenci ilişkisine benzemez. Altını temizleyen öğrenciye sahip kaç hoca vardır söylesenize?" diyerek özetledikten sonra ailesinin de kendisiyle ilgilenmediğini ifade etti.

Habere göre Başeskioğlu annesini ve babasını kaybetmiş, en yakını 3 kız kardeşi olsa da hiç biri onunla ilgilenmiyor. 4 kardeş olmalarına rağmen, sadece Cem'in yakın dostları ve öğrencileri ona bakıyor. Başeskioğlu filminde rol verdiği ünlü oyunculardan hiçbirinin kendisini ziyarete gelmediğini de vurgulayıp sitem etti.

YARDIM İÇİN KAMPANYA BAŞLADI

Bakıma ve yardıma muhtaç vaziyetteki Cem Başeskoğlu için internet üzerinden yürütülen bir yardım kampanyası başlatıldı. Bu kampanyaya destek olup Başeskioğlu'nun hastane masraflarına isteyenler aşağıdaki banka hesabından kendisine destek olabiliyor. Ayrıca Başeskioğlu için Facebook'ta bir destek sayfası da oluşturuldu.