Uzun süredir Didim Kamuoyunda tartışılan ve Apollon Tapınağının yanından geçen ve şehrin ilk yolu konumunda olan Hisar Mahallesininin Eski adıyla Eskiköy"ün içinden geçen yol taşıt trafiğine kapatıldı. Yolun trafiğe kapatıldığına yönelik olarak Hisar Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Eski Top Sahası önü ile Osman Kalıpçı Sanayi Sitesi kavşağına konulan tabela ile yolun kapatılacağı sürücüleri bildirildiği görüldü. Yaşanan bu gelişmelerin ardından Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, Didim Belediyesi Zabıta Amiri Nevzat Oğuz ve Didim Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Şahap Gönül ile birlikte yol civarında incelemeler yaparken, İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleriyle konuyla ilgili görüşmeler de bulunuldu.
Yolun kapatılmasıyla mahalle sakinlerinin ve esnafların mağdur edileceğini belirten Belediye Başkanı Mümin Kamacı “Bu yolun kapatılmasına ilişkin Didim Kaymakamlığından bize talimat geldi. Hisar Mahallesi sınırları içerisinde yer alan bu yol bugünden itibaren trafiğe kapatılacak. Biz bu konuyla ilgili Aydın Valiliğine başvurduk. Buradan Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarına kuruluna başvuruldu, Alternatif yolun yapılması için; ama olumsuz yanıt alındı. Burada yaşayan mahalle sakinleri ve esnaf yolun kapatılmasıyla hizmet alamayacak. Biz bunu da dile getirdik. Belediye olarak çözüm yolları sunduk ama yolun durumu bu noktaya geldi” şeklinde konuştu.
Yolun 1.Derece Arkeolojik Sit alanı içerisinde yer alması sebebiyle yolun nasıl kapatılacağını ve araç trafiğinin nasıl sağlanacağına ilişkin olarak Didim Belediyesi Zabıta Amirliği ve İlçe Trafik Müdürlüğü ekipleri incelemelerde bulundu.
Didim Belediyesinin yolun kapatılmasında sonra mahalledeki güzergah için Aydın Valiliğine 3 yol güzergahı sunduğu ve bunları kabul edilmediği de bildirilirken,yolun kapatılması sonrasında Didim Kent Merkezine Çevre yolu ve yapımı süren ve ileri ki günlerde açılacak Liman Yolu ile sağlanacak.
Bilindiği üzere; Didim köy iken ve mübadele zamanında 1924 yılında yolun ulaşımı açıldığı, 86 yıldan bu yana yolun işlevde olduğu bildirilirken, Yolun kapatılmasıyla ilgili süreç 1999 yılında İl ve İlçe Trafik Komisyon kararlarıyla yaşandı. Yolun Binlerce yıllık Apollon Tapınağının yanından geçmesi ve Tapınağı zarar verdiği gerekçesiyle kapatıldığı öğrenilirken, geçtiğimiz yıl yolun bazı bölümlerinde Belediyenin çalışma yapması sebebiyle Savcılık olayla soruşturma başlatmış, Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu davada yargılanmışlardı ve beraat etmişlerdi. -iha