Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,  emeklilere verilmesi planlanan promosyonla ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin,  "Bitireceğiz, biraz sabır. Sizin lehinize daha iyi olsun diye uğraşıyoruz." dedi. 

Bakan Müezzinoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret  etti. Valilik şeref defterini imzalayan Müezzinoğlu, ziyaretin ardından Muratpaşa  Camisi'nde cuma namazını kıldı. Cami çıkışında, vefat eden Meliha Tolun'un  bahçede cenaze namazı için bekleyen ailesine başsağlığı dileyen Müezzinoğlu, daha  sonra Kazım Özalp Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

Müezzinoğlu, burada Filistinli bir vatandaş ile Vahap Güngör adlı  seyyar ayakkabı boyacısıyla bir süre sohbet etti. Güngör, Bakan Müezzinoğlu'nun  ayakkabılarının tozunu aldı. Esnafa işlerinde bereket dileyen Müezzinoğlu, bir kuyumcu dükkanında  işletmeci ve alışveriş yapan müşteriyle de görüştü.

Müezzinoğlu, emeklilere ne zaman promosyon verileceğini soran bir  vatandaşa, "Bitireceğiz, biraz sabır. Sizin lehinize daha iyi olsun diye  uğraşıyoruz." yanıtını verdi. Müezzinoğlu, aynı vatandaşın, "Ne kadar  bekleyeceğiz" şeklindeki sorusunu da "En fazla yıl sonu." diye cevapladı.

Müezzinoğlu, sigara içen başka bir vatandaştan ise sağlığı için  tiryakiliğe son vermesini istedi.

Annesinin bebek arabasıyla gezdirdiği 6 aylık Hüseyin Efe Özkara'yı  kucağına alıp seven Müezzinoğlu, "Ömrü bereketli, bahtı açık olsun. Ben çok torun  baktığım için merak etme." dedi.

Müezzinoğlu, esnaf ziyareti sırasında yanına gelerek, 10 yıl önce  vefat eden malulen emekli eşinden kendisine maaş bağlandığını ve bu nedenle  yeniden evlenemediğini söyleyen Ethem Yardım isimli vatandaşa, eşi ölen kadınlara  da maaş bağladıklarını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, ayrıca Beşiktaşlı engelli bir gençle sohbet etti.

Müezzinoğlu, Antalya EXPO Center'da dün açılan 7. Yöresel Ürünler  Fuarı'nı da (YÖREX) ziyaret etti. Stantları gezen Müezzinoğlu, İznik çini  işlemesinin nasıl yapıldığını izledi, Uşak Tarhana Baba standında kendisine  bardakla ikram edilen tarhanayı içti.