Silopi"de BOTAŞ kuyularında sabah saat 09.00"da toz bulutu ve zaman zaman yağan yamur altında sürdürülen kazı çalışmaları saat 17.00"de tamamlandı. İş makineleri tesislerin dışına çıkarken, Şırnak Barosu Başkanı Nişirevan Elçi, kazılan alanlarda 2 kemik parçası ile bir fanila parçası bulunduğunu açıkladı. Elçi, “Bu kemik parçaları insana mı yoksa bir hayvana mı ait belli değil. Fanila parçası üzerinde de lekeler var ancak bu lekelerin neye ait olduğu da belli değil. Bu kemikler ve fanila parçası incelenmek üzere Adiye Tıp Kurumu"na gönderilecek” dedi.

3 YERDE KAZI YAPILDI
BOTAŞ tesisleri içinde kuyu açılmadığını daha önce belirlenen 3 alanda kazı çalışması yapıldığını söyleyen Elçi, “Burada yapılan çalışmaların bir bölümünde açılan bir yerde fosseptik çukuru bulundu. Askeriyeye ait vidanjörle kuyudaki su temizlendi. BOTAŞ"taki çalışmalar bugün tamamlandı. Yarın ya da bir sonraki gün Silopi-Cizre arasındaki eski lokantanın bulunduğu bölgede kazı çalışmalarına devam edeceğiz” dedi.
Bu arada BOTAŞ tesislerinde bulunan kemik parçaları ve fanila parçasıyla çalışmalar hakkında da savcılık tafından tutanak tutulduğu belirtildi.

MİLLİYET