ELAZIĞ'ın Karakoçan İlçesi Koçyiğitler Piyade Taburu'nda el bombasının elinde patlaması sonucu hayatını kaybeden askerlerden İbrahim Öztürk'ün babası Hacı Öztürk, olayın peşini kesinlikle bırakmayacaklarını belirtirken, anne Nermin Öztürk, oğlunun ellerinin sağlam olduğunu söyledi.

Birlikteki teğmenin mevzide uyuduğu için pimi çekili bombayı eline verip sürekli baslı tutmasını isteyerek cezalandırdığı öne sürülen er İbrahim Öztürk'ün acılı ailesi, evlerinde gazetecilere açıklama yaptı. Oğlunu vatani görevini yapması için askere gönderdiğini belirten baba Hacı Öztürk, oğlunun verilen ceza sonucu öldüğü iddialarını duyunca ikinci şoku yaşadıklarını söyledi. Devlete olan inançlarından asla vazgeçmeyeceklerini kaydeden Öztürk, şunları söyledi:

"Ailece devlete olan inancımız ve bağlılığımızdan asla taviz vermeyiz, vazgeçmeyiz. O teğmen eğer bu olayı yaptıysa sonuna kadar peşinde olacağız. Teğmen yüzünden şehit olan oğlumuz ve arkadaşlarının acısını bir nebze olsun hafifletmek ve teselli vermesi için, bu kişinin devletimiz tarafından en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Eminiz ki devletimiz bu teğmene gereken en ağır cezayı verecektir. Bizim içimiz yanıyor, başkalarının içi yanmasın."

Anne Nermin Öztürk de, oğlunun bomba patlaması sonucu öldüğüne inanmadığını belirterek, "Çünkü oğlumun elleri sapasağlamdı, patlama izi yoktu. Çocuklarımız başka bir şekilde öldü. Bomba bir insanın elinde patlarsa, o el, kol sağlam kalır mı? Bu konunun sonuna kadar araştırılmasını istiyorum" diye konuştu.


-GENELKURMAY BAŞKANLIĞI: TEĞMEN TUTUKLANDI

Genelkurmay Başkanlığı Elazığ"daki bir askeri birlikte el bombasının patlaması sonucu dört askerin şehit olması olayıyla ilgisi bulunan teğmenin tutuklandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Elazığ"daki olayla ilgili bir açıklama yaptı. 17 Ağustos 2009 günü, Elazığ'daki bir askeri birlikte el bombası patlaması sonucu dört askerin şehit olduğunu belirten Genelkurmay şu açıklamayı yaptı:
“Aynı gün 8'nci Kolordu Savcılığı tarafından derhal soruşturma açılmış ve olayla ilgili olduğu değerlendirilen Piyade Teğmen aynı gün göz altına alınmıştır. 18 Ağustos günü ise Teğmen sevk edildiği Askeri Mahkeme tarafından "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan tutuklanmıştır.

Bu bilgilendirmenin yapılmasının nedeni, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin suç işlediği değerlendirilen personeli hakkında her zaman, yargı yoluna gittiği hususunun bir kez daha ifade edilmesidir.” / DHA