Çete üyelerinin 10 kişiyi mağdur ettiği ve yaklaşık 2 milyon liralık haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.
Ankara polisi, Polatlı’da yaşayan zenginlere zorla kumar oynatarak borçlandıran bir şebeke tespit etti. 9 aylık teknik ve fiziki takip yapan polis, Ankara, Eskişehir ve Polatlı’da yapılan eşzamanlı operasyonlarda aralarında örgüt liderleri baba Özcan Ö. ve oğlu Turgut Ö.’nün de bulunduğu 10 kişiyi gözaltına aldı.
 
Hesaplar çeteden
Zanlıların, mağdurları Ankara’daki gazino ve pavyonlara götürerek eğlendirdikleri öğrenildi. Zanlıların, eğlence mekanlarında gelen hesapları da güven sağlamak amacıyla kendilerinin ödediği saptandı. Zanlıların daha sonra mağdurları Altındağ Talatpaşa’daki bir kumarhaneye götürerek kumar oynattıkları, kâğıt oyunlarında hile ile kaybetmelerinin sağlandığı öğrenildi. Zanlıların, mağdurların içkilerine ‘serbemletici’ ilaç attığı, kadınların da bu sırada masaj yaparak dikkatlerini dağıttığı öğrenildi.
 
Mallara el koydular
Zanlıların bu yöntemle kumar oynattığı kişileri borçlandırmak için senet imzalattıkları tespit edildi. Çetenin, borçlandırdığı kişilerden senetler karşılığında lüks otomobillerini, evlerini ve işyerlerini haksız şekilde elerinden aldıkları belirlendi. Zanlıların, borçlandırdıkları Kenan T. isimli kişinin avukat olan eşinin avukatlık bürosuna da el koyduğu öğrenildi.
Bu yolla bir yıl içinde 10 kişiyi mağdur eden çetenin, 2 milyon TL haksız kazanç elde ettiği saptandı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda mağdurlara ait 7 adet tapu senedi fotokopisi, 3 adet alacak verecek kayıtlarının tutulduğu ajand ele geçirildi.-milliyet