Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen müdire verilen fazla paraların bahşiş olarak verilmiş olabileceğini belirterek beratını istedi.
7 Eylül 2010 günü kendisine nikah kıydıran gençlerden devletin belirlediği ücretin üstünde ücret alarak haksız kazanç sağlamak suçundan tutuklanan Köşk İlçe Nüfus Müdiresi Eser S., ilk defa hakim karşısına çıktı. Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan müdire savunmasını kendisi yaparken, uzun yıllardır Köşk’te nüfus müdürlüğü yaptığını ve bu süre zarfında üstlerinden hep takdirle karşılanan bir memur olduğunu söyledi. 26 yıllık memuriyet hayatı olduğunu ifade eden Eser S. suçlamalarla ilgili olarak, “Nüfus müdürlerine nikah işlemleri yetkisinin verilmesinin ardından vatandaşlardan gelen talepler üzerine mesai saatlerinde yada mesai dışında vatandaşın işini görmek için nikahlar kıydım. Bu nikahlardan hiçbir zaman fazla ücret almadım. Fakat gelenek ve göreneklere göre aileler nikahtan sonra bahşiş gibi bir şeyler vermiş olabilir. Müştekilerin olayın üzerinden geçen süre göz önüne alınarak olayı hatırlamadıklarını yada yanlış hatırladıklarını düşünüyorum. Ben suçsuzum, beraatımı istiyorum” dedi.
Duruşmaya çağrılan bir çok müştekiden çoğu salonda yer almazken, mahkemede dinlenen müştekilerin tamamı müdirenin kıydırdıkları nikah karşılığında kendilerinden yasal ücretin üstünde para aldığını belirttiler. Müştekilerin anlattığı olaya göre, nikah masrafları olarak evlilik cüzdanı ve kimliklerin değiştirilmesi ücreti olan 60 TL’yi 110 TL yada 150 TL olarak bildiren müdire oturum sonunda suçsuz olduğunu yenileyip beratını istedi.
Tanıklarında dinlendiği duruşmada mahkeme heyeti sanığın berat talebini, müştekilerin ve tanıkların yanıltılabileceği gerekçesiyle reddine ve tutukluluk halinin devamına şeklinde karar verdi.
Mahkeme önümüzdeki günlerde diğer tanık ve müştekilerin dinlenmesiyle devam edecek.