Almanya Yahudiler Merkez Konseyi, aşırı sağcı Almanya'nın Milliyetçi Demokratik Partisi'nin (NPD) yasaklanması çağrısında bulundu.

Almanya Yahudiler Merkez Konseyi Başkanı Dieter Graumann, "Handelsblatt Online" adlı internet sayfasına yaptığı açıklamada, Türklerin aşırı sağcılar tarafından öldürüldüğünün kesinleşmesi durumunda "iğrenç bir aşırı sağcı terörizm" ile karşı karşıya kalacaklarını belirterek, aşırı sağcıların Almanya'da istedikleri gibi hareket edebilmesinin önlenmesi gerektiğini, buna NPD'nin yasaklanmasının da dahil olduğunu söyledi.

NPD'nin aşırı sağcıların "amiral gemisi" olduğunu, bu geminin siyasi ve hukuki yönden batırılması gerektiğini ifade eden Graumann, NPD'nin yasaklanmasından başka bir seçenek olmadığını kaydetti.

Aşırı sağcıların konserlerinin ve gençlik etkinliklerinin önlenmesi gerektiğini, bu alanda aşırı sağcılara karşı daha kararlı bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini belirten Graumann, bu konuda daha dikkatli olunması ve aşırı sağa karşı mücadele eden makamların daha kararlı ve etkili olabilmesi için gerekli donanımın sağlanmasının öneminin altını çizdi.