Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Tunçbilek beldesinde Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) bağlı Garp Linyitleri İşletmesi’ne alınacak 46 beden işçisi için noter huzurunda yapılan kura çekimleri Kütahya dışından başvuru alındığı iddiası nedeniyle gerginlik yaşanması üzerine iptal edildi

Garp Linyit İşletmesi'ne alınacak 222 işçi kadrosu için 8 bin 200 kişi müracaat etmiş, bunlardan 46‘sının beden işçisi olarak alınması planlanmıştı. Beden işçileri için yapılan müracaatlara göre Kütahya’da ikamet eden ilkokul mezunları için Tunçbilek Tesisleri’nde kura çekimi yapıldı.

Noter huzurunda yapılan kura çekimi sırasında Sivas doğumlu bir ismin okunmasına tepki gösteren kalabalık kuranın yarıda bırakılmasına neden oldu. Tepkilerin artmasıyla cam ve sandalyeleri kırıp işletme önünde oturma eylemi yapan işçi adayları, daha sonra belde çevre yolu üzeride yürüyüş yaparak bir süre trafiği aksattı. Garp Linyit İşletmesi'nde çalışan işçilerin vardiya değişiminde iş giriş çıkışına engel olmak isteyen kalabalık Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu’nun devreye girmesiyle sessizce dağıldı.

Yarım kalan kura çekimi akşam kaldığı yerden tekrar devam etti. Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı salonda tepkilerin artması üzerine Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu bir açıklama yaparak kura çekiminin iptal edildiğini ve yetkililerin alacağı karara göre hareket edileceğini söyledi.
Hatipoğlu, "Mevcut şartlar içerisinde bu tavır ve davranışlarla durumu Ankara’ya yazacağız. Alınacak işçilerin Tavşanlı ve Tunçbilek havzasından alınması talebini ileteceğiz. Ama devlet bu şekilde çalışmıyor. Çok farklı şeyleri burada yapabilirdik. Sizlerle devletin farklı organlarını karşı karşıya getirmek istemedik. Onu yapmaya muktediriz. Şimdi bu işi burada sonlandırıyoruz. Gelen talimatı daha sonra duyuracağız. Ben bir köy çocuğuyum. Zorluklarla alınan bir karar vardı. Belki de devlet bu işten vazgeçebilir. Bunun müsebbibi hepimiziz. Bunu iyi görelim." şeklinde konuştu.