Kullanıldığı bölgelerde suyu iterek küf ve nem oluşmasını engelleyen porofin, evde, havuzda, bodrum ve teras gibi birçok mekana uygulanabiliyor. Nemin yoğun olarak yaşandığı tarihi binalarda da uygulanan ürün, Moskova'daki Kremlin Sarayı'nda da kullanıldı.

Alman bir şirketin üretimi olan malzemeyi yaklaşık 1 yıldır porofin ismiyle Türkiye piyasasında satışı yapan Bedran Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 40 yıldır Alman teknolojisiyle geliştirilen, duvarlardaki ve betondaki damarlarda oluşan su hasarlarının giderilmesi için kullanılan porofinin salt organik hidrofobik (suyu iten) madde olduğunu belirtti.

Porofinin evde, havuzda, bodrumda, teraslarda, garajlarda kısacası nem ve küfün oluştuğu her yerde kullanılabildiğini dile getiren Özdemir, Almanya'da bu ürünün 40 yıldır kullanıldığını, birçok Avrupa ülkesinde de tüketildiğini ifade etti.

Özdemir, kullanıldığı bölgelerde suyu iterek küf ve nem oluşmasını engelleyen porofinin küçük kutular halinde sorunlu bölgelere enjekte edildiğini kaydederek, belli bir süre duvara monte edilerek bırakılan ürünün yavaş yavaş betonun gözeneklerine dağıldığını anlattı.

Ürünün uygulandığı bölgeye yayılarak suyun emilmesini ve böylelikle nemin ve küfün oluşmasının önüne geçtiğini belirten Özdemir, bu ürünün sağlık açısından da katkısının olduğunu anlattı.

Uzun ömürlü olan porofinin 40 yıl sonra dahi etkisini sürdürebildiğini dile getiren Özdemir, Avrupa'da 40-50 yıl önce kullanılan mekanlarda yapılan gözlemlerde ürünün etkisinin halen devam ettiğinin belirlendiğini ifade etti.

Özdemir, ortalama olarak 2 oda ve 1 salondan oluşan bir evde yapılacak uygulamanın 6 bin liraya mal olacağını kaydetti.

-KREMLİN SARAYI'NDA DA KULLANILDI-

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Kremlin Sarayında da aynı ürününü kullanıldığını kaydeden Özdemir, tarihi binalardaki nem ve küfün oluşmasının engellenmesinde ürünün ideal olduğunu söyledi.

Özdemir, Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşme halinde olduklarını belirterek, özellikle müzelerde bu ürünün kullanılmasının tarihi binaların ortak sorunu olan nemin engellenmesinde yararlı olacağını bildirdi.

Geçen yıl İstanbul'daki tarihi Kapalıçarşı'da örnek bir çalışma yaptıklarını dile getiren Özdemir, nem nedeniyle küfün oluştuğu küçük bir dükkanda yaptıkları çalışma sonucunda artık dükkanda nem oluşmadığını söyledi.

Özdemir, söz konusu ürünün Kapalıçarşı'nın genelinde kullanılması için görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.