Aydın'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına katılan gruplardan belediye işçileri dışında kimsenin Türk Bayrağı taşımaması tepkilere neden oldu. Diyarbakır'daki terör saldırısında iki şehit veren Aydın'da, 1 Mayıs kutlamalarında Türk Bayrağı taşınmaması ve şehitler için saygı duruşunda bulunulmamasına tepki gösteren vatandaşlar, evlerinin balkonlarına bayrak astı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Aydın'da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. KESK ve CHP İl Teşkilatı öncülüğünde düzenlenen kutlamalara çok sayıda sendika, siyasi parti ve sivil toplum örgütü üyesi katıldı. Aydın Zafer Meydanı'nda toplanan gruplar, geniş güvenlik önlemleri altında Batı Gazi Bulvarı boyunca yürüyüşe geçti. Hükümet ve Adnan Menderes Bulvarı istikametinde yürüyen kalabalık daha sonra hep birlikte kutlama kapsamındaki asıl etkinliklerin yapılacağı İstasyon Meydanı'ndaki alana geldi.
Aydın'daki kortej yürüyüşü sırasında Belediye-İş Sendikası üyeleri haricindeki katılımcı sendika ve siyasi parti üyelerinin kendi bayraklarının yanında Türk Bayrağı taşımaması ve kutlamalar kapsamında şehitler için saygı duruşunda bulunulması tepkilere neden oldu. Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında meydana gelen mayınlı saldırıda şehit olan 9 askerden ikisinin Aydınlı olduğunu ve şehit cenazelerinin daha dün toprağa verildiğini hatırlatan vatandaşlar, kortejin yürüdüğü istikamet boyunca yer alan
evlerin balkonlarına Türk Bayrakları astı.
Emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı kutlamalar İstasyon Meydanı'nda yaklaşık üç saat devam etti. Herhangi bir olayın yaşanmadığı etkinliklerin sonunda kalabalık grup olaysız dağıldı.