'Ne zaman emekli olurum?' sorusu, uzun yıllar boyunca çalışma hayatı içerisinde emek sarf etmiş vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Her yıl yüz binlerce kişinin yaş haddi ve hizmet süresi dolayısıyla aktif çalışma hayatına veda ettiği ülkemizde, 'Ne zaman emekli olurum?' sorusu ile bu süreç hesaplanmak isteniyor. İşte, milyonlarca kişinin merakla araştırdığı 'Ne zaman emekli olurum?' sorusu ve emeklilik hesaplama robotu.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLECEĞİNİZİ HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYIN

Erken emeklilik şartları nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde sigortalı olarak çalışan tüm vatandaşların emekli olabilmesi için belirli miktarlarda prim ödemesi yapmak zorundadırlar. Erken emeklilikten önce normal emeklilik için prim ödeme işlemi dışında gerekli görülen yaş sınırını tamamlamış olmaları ve belirli bir süre hizmet süresi geçirmeleri yeterlidir. Bunlara bakıldığında erken emekli olmak için yine şartların oluşması gerekmektedir. Fakat yaş sınırına ulaşma şartı diğer tüm şartlar tamamlandığı taktirde aranmamaktadır.

Başvuruda bulunan kişilerin prim ödemelerinin tamamlamış olmaları ve hizmet sürelerinin eksiksiz olarak doldurmuş olmaları erken emeklilik için gereklidir. Vermiş olduğumuz şartları oluşturmuşsanız şayet erken emeklilik hakkı kazanmış durumdasınızdır. Erken emeklilik için kabul etmeniz gereken durum ise maaşınızdan erken emekli olacağınız için uygulanan maaş kesilmesidir. Bu durum şöyledir ki emekli olacak vatandaşlarımızın maaşlarından %5 oranında bir kesintiye uğramasıdır.

1999 yılından önce sigortalı olarak çalışmaya başlamış olmanız erken emeklilik için gereken şartlardandır.

Son olarak da bahsettiğimiz gibi erken emeklilik için prim gün sayısı doldurulması gerekli bir durumdur.