Nazilli"de Gaziler Günü kutlandı. İstasyon Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma töreninde protokol üyeleri törene katılan 40"ı aşan gaziyi kutladı.
Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve Gaziler Derneği çelenklerini sunmalarının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 50. Yıl Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesinin organize ettiği kutlama törenlerinde en büyük gazi Mustafa Kemal Atatürk anılırken, Nazilli"de bulunan Kore, Kıbrıs ve Terörle Mücadele Gazileri onure edildi. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Tarih Öğretmeni Hasan Demir, konuşmasında aziz şehitlerimize ve gazilerimize duyduğu şükranı dile getirdi. Demir “Bu topraklarda vatan haline getiren aziz şehitlerimize ve gazilerimize selam olsun. Türkiye Gazileri, 19 Eylül 1983 tarihinde “Türkiye Muharip Gazileri Derneği” adıyla bütünleşmişlerdir. 19 Eylül aynı zamanda Atatürk"e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 1921 yılında Mareşallik ve Gazilik unvanlarının verildiği tarihtir. Bu nedenle 19 Eylül ülkemizde “Gaziler Günü” olarak kutlanmaktadır. Türk Milleti üzerinde yaşadığımız bu toprakları vatan haline getirebilmek için tarih boyunca büyük bir mücadele vermiştir” dedi.
Tarih öğretmeni Hasan Demir"in ardından sırasıyla öğrenci Doğukan Kıldacı ve Kore Gazisi Mustafa Özbayram, birer şiir okuyarak günün anlam ve önemini vurguladılar. Gaziler günü anma töreni Atatürk Anıtı önünde son bulduktan sonra Kaymakam Caner Yıldız Gazileri makamında kabul ederek sorunlarını paylaştı.