Edinilen bilgilere göre, Nazilli Belediyesi hizmet binasının zemin katından dumanların yükseldiğini gören görevliler itfaiyeye haber verdi. Nazilli Belediyesine ait 2 adet itfaiye aracı ve yaklaşık 8 itfaiye personeli ile yangını söndürmeye çalışan görevlilere belediye çalışanları da yardım etti. Klimaya ait kabloların aşırı ısınması ve bir kedinin kısa devre yaptırdığı ifade edilen yangın 1 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü.
Yangının söndürülmesi sırasında belediye binasına gelen Nazilli İtfaiye Müdürü Şeref Özben, olay yerinde incelemelerde bulundu. Olayın ardından trafoda, kablolarda ve tavan plastiklerinde maddi hasar meydana geldi. Yapılan ilk incelemelerde yangına klimaya ait kabloların ısınmasının neden olduğu belirtilirken olay yerinde yanmış kediyi görenler ise akla kedinin kısa devre yaptırmış olabileceği ihtimalini getirdi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Belediye"nin arka kısmındaki garaj girişinde bekletilen itfaiye araçlarını gören vatandaşlar olayı öğrenmeye çalışırken bazı vatandaşların ellerinde çekirdek ile olayı izleyerek sohbet etmesi ile yangını duyan belediye personelinin birçoğunun olay yerine şortla gelmesi dikkat çekti. Yangın nedeniyle Nazilli Belediyesi ve çevresinde yaklaşık 30 dakika elektriklerler kesildi. iha