Türkiye"de Visa kartlarıyla yapılan harcamaların payı yüzde 15"e yükseldi. Visa Europe"nin 2007 mali yılında Avrupa ve Türkiye"de ulaştığı sonuçlar, Visa Europe CEO Yardımcısı Philippe Menier ve Visa Europe Türkiye Genel Müdürü Berna Ülman"ın katılımıyla İstanbul"da düzenlenen toplantıda açıklandı. Berna Ülman, Visa Europe Türkiye olarak 2008 yılı hedeflerinin, nakit ekonomisiyle mücadeleye devam etmek, Visa Electron banka kartlarını ATM"den alışveriş noktasına yönlendirmek, işletmeleri ticari kart çözümleriyle tanıştırmak ve temassız ödemelerde yeni ürünler, yeni kabul alanları yaratmak olduğunu söyledi. Ülman, banka kartlarıyla Türkiye"de 150 milyar YTL"ye yakın bir rakamın ATM"lerden çekildiğini belirterek hedeflerinin nakit kullanımını azaltmak olduğunu söyledi.

Visa markalı toplam 50 milyon kart var
Visa markalı toplam kart sayısı yüzde 13 artışla 50 milyona ulaştı.
Alışverişte toplam kullanım hacmi yüzde 33 artış ile 67 milyar YTL"ye ulaştı.
2007"de çıkarılan toplam 6,8 milyon kartın 5,8 milyon adedi Visa markalı. Yani çıkarılan her 100 kartın 85 adedi Visa markalı oldu.
Kartla yapılan 58 milyar YTL"lik ilave harcamanın 37 milyar YTL"si Visa kartlarıyla yapıldı. Her 100 YTL"lik ilave harcamanın 64 YTL"si Visa kartlarıyla gerçekleşti.



Akşam