Kocalarından şikâyet eden kadınlar, onları "Mutlu Evlilik Okulu"na emanet edecek, kocalar da alanında uzman isimlerden görgü, dans dersleri alarak değişmeye çalışacak.

"Mutlu evlilik okulu" açılıyor

Kanal D"nin yeni yarışma programı “Kocam Size Emanet”, bu akşam başlıyor. Kocalarından şikâyet eden hanımlar onları "Mutlu Evlilik Okulu"na emanet edecek, kocalar da alanında uzman isimlerden görgü, spor, dans ve giyim-kuşam dersleri alarak değişmeye çalışacak. Hem izleyicilerin hem de yarışmacıların çok eğleneceği programı, eğitmen kadrosu anlattı.

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
- Deniz Adanalı: Ben halka ilişkiler uzmanıyım. Ankara Radyosu"nda program yapımcılığı ve sunuculuğu, İsveç İstanbul Konsolosluğu"nda da basın danışmanlığı görevlerini yürüttüm. Mozart, Bach, Caz Günleri gibi birçok ulusal ve uluslararası etkinlikte görev aldım. Şu anda bir danışmanlık şirketim var, çalışmalarımı burada sürdürüyorum.

Güngör Erünsal: Marmara Üniversitesi Spor Akademisi mezunuyum. 37 yaşındayım. 13 yıldır spor hocalığı yapıyorum. Ayrıca spor salonu işletmeciliği yapıyorum ve özel ders veriyorum.
- Arzum Gültekin: 1978, Almanya-Köln doğumluyum. Dört yaşındayken Almanya"da Vera Berchin Dans Okulu"na girdim. Klasik bale, modern dans, uluslararası halk dansları eğitimi aldım. Şu an Bil Sanat Akademisi"nde modern dans eğitmenliği yapıyorum.
- Ferruh Karakaşlı: 1957, İstanbul doğumluyum. ODTÜ Sosyal Bilimler Fakültesi mezunuyum. 1989 ve 1993 yılları arasında İngiliz ve Amerikan hazır giyim firmalarının Orta Avrupa"da temsili ve pazarlamasını yürüttüm. Ayrıca Avusturya"da bir erkek giyim mağazası kurdum. Uzun yıllardan beri sanat, siyaset ve spor dünyasından birçok ünlü isme giyim danışmanlığı hizmeti veriyorum.

Yarışmacılar programda hangi dersleri alacak?
- Deniz Adanalı: Ben “Görgü ve Davranış Dersi” eğitimi veriyorum. Amacım, yarışmacıların çok kısa bir süre içerisinde yaptıklarına ve yapamadıklarına dair bir farkındalık yaratmak. Ben önce şikayeti olan kadınlarla, daha sonra da kocalarıyla bir araya geliyorum.
- Güngör Erünsal: “Spor Dersi”nde yarışmacılara her gün farklı fiziksel aktiviteler, çeşitli yarışmalar yaptırıyorum. Çoğu, limitlerini sonuna kadar zorluyor. Adam 120 kilo ama pes etmiyor, sonuna kadar zorluyor kendini.
- Arzum Gültekin: Yarışmacılara “Dans Dersi” veriyorum.
- Ferruh Karakaşlı: “Giyim Kuşam Dersi”nde yarışmacıların kıyafetlerine müdahale ediyorum. Sadece kıyafet değil, saçlardan makyaja kadar yarışmacıların her şeyleriyle ilgileniyorum. Eşlerin isteklerine göre, onlardan da tüyolar alarak kocaların stillerini değiştiriyor, kıyafetlerini yeniliyorum.

“Kocam Size Emanet”in farklı, ilgi çekici bir formatı var. Sizden dinleyebilir miyiz içeriği?
- Deniz Adanalı: Genelde böyle programlar, patenti yurtdışından alınarak yapılıyor. Ama bu proje yerli. Kadın-erkek problemi Türkiye"de epeyce fazla. Hanımlar, eşlerinin şikayetçi oldukları yönlerini anlatıyor, eşlerinde de bu konuda bir farkındalık yaratmaya ve onları değiştirmeyi amaçlıyoruz. Programda jüri yok. Biz hocalar, derslerin ardından yarışmacılara puan veriyoruz. Hanımlar da kendi kocaları dışındaki yarışmacılara puan veriyor. Ödül ise 10 bin TL.

Yarışmacı profilleri nasıl?
- Deniz Adanalı: Açıkçası ben Türk erkeklerinin bu kadar kısa sürede değişebileceğini katiyen düşünmüyordum. Çekimlere başladıktan sonra çok şey öğrendim. Yani ben onlara öğreteyim derken, onlar bana çok şey öğreti.

Arzum Hanım siz dans konusunda eğitim verirken zorlanıyor musunuz?
- Arzum Gültekin: Zorlanmaktan ziyade keyif alıyorum. Samimi ve güzel ilerliyor her şey. Erkek egemen bir toplumda yaşıyoruz ve “Erkek adam dans etmez” gibi bir önyargı var bazı yarışmacılarda. Programda bu duvarları beraber yıkmaya çalışıyoruz. Her hafta farklı bir ders veriyoruz.

Dans konusunda ümitli misiniz yarışmacılardan?
- Arzum Gültekin: Onlar kendilerine ümitli bakıyorlar. Bu programla beraber Türk erkeklerinin bir açılım yapmasını diliyorum.

TÜRK ERKEKLERİ SADECE ÖRTÜNMEK İÇİN GİYİNİYOR

Ferruh Bey, sizce Türk erkekleri nasıl giyiniyor?
- Ferruh Karakaşlı: Ortalama bir Türk erkeğinin giyime çok meraklı olduğu söylenemez. Ama yönlendirildiği takdirde, çok çabuk algılıyor. Türk erkeklerinin çok çabuk doğruyu uygulama potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Şu da bir gerçek ki, İtalyan erkekleri gibi müthiş giyim oryantasyonları yok. Örtünmek için giyiniyorlar.

Derslerde neler anlatıyorsunuz?
- Ferruh Karakaşlı: Yarışmacılara vücutlarına göre hangi kıyafetleri seçeceklerini, renk ve desen kombinasyonlarını nasıl yapmaları gerektiğini, hangi ortamda ne giyinileceğini anlatıyorum. Tabii bunların hepsi eşlerinin istekleri doğrultusunda...