AYDINPOST HABER SERVİSİ-Ak Parti Aydın Belediye Başkan adayı Mustafa Ancın gecenin ilerleyen saatlerinde eşini kaybetti.
Akciğerinden rahatsızlanarak acilen Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Eser Ancın (36), tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Akciğerinde kan pıhtılaşması nedeniyle vefat ettiği öğrenilen Eser Ancın, iki çocuk annesiydi. Ancın'ın ayrıca 2 aylık da yeni bebeğe hamile olduğu öğrenildi.
Mustafa Ancın'ın bu acı haberi dost ve yakınlarını da derinden üzdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Ancın'ı arayarak başsağlığı diledi.

AK Parti Aydın Belediye Başkan Adayı Mustafa Ancın"ın dün gece vefat eden eşi Eser Ancın, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. 36 yaşında aniden hayatını kaybeden Ancın"a karşı son görevini yerine getirmek için Aydın merkez ve ilçelerinden gelenler cami avlusuna almayınca, cadde ortasında cenaze namazı kılındı.
Dün gece saat 23.00 sıralarında fenalaşarak hastaneye kaldırılan ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen saat 02.00"de hayatını kaybeden Eser Ancın"ın (36) morga konan cenazesi, bu sabah saatlerinde Aydın Devlet Hastanesi"nden yakınları tarafından alındı. İlk önce 7 Eylül Mahallesi"ndeki evine getirilen Ancın için burada bir cenaze töreni düzenlendi.
Ailesi ve yakınlarının katıldığı ilk törenin ardından cenaze merkez Beycamiine getirildi.
Öğle Namazı"na müteakiben Eser Ancın için düzenlenen cenaze törenine Vali Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekilleri Atilla Koç, Mehmet Erdem, Ahmet Ertürk, MHP Aydın Milletvekili Recep Taner, Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, siyasi partilerin belediye başkan adayları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törene il merkezi ve ilçelerden yoğun katılım sebebi ile cami avlusunda izdiham yaşanırken, avluya sığmayan kalabalığın bir bölümü Andan Menderes Bulvarı ve İstasyon Meydanı üzerinde namaz kılmak zorunda kaldı. Kadınlarında yoğun ilgi gösterdiği cenaze töreni nedeniyle oluşan sıkışıklığı önlemek için trafik ekipleri cami ve karayolunda önlemler aldı.
İki oğlu ile birlikte cenaze törenine katılan Mustafa Ancın"ın ve oğullarının çok bitkin oldukları görülürken; annelerini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan çocukları babalarına yaslanarak ayakta kalmaya çalıştı. Milletvekili Koç"un da zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadığı tören sırasında Başkan Ortekin ve AK Parti İl Başkanı Sadık Atay; Mustafa Ancın"ı teselli etmeye çalıştı.
Tören sonrası camiden alınan Eser Ancın"ın tabutu sevenleri ve yakınlarının omzunda bir süre taşındıktan sonra, cenaze arabasına konuldu. Uzun bir araç konvoyuyla Tellidede Mezarlığı"na getirilen cenaze, buradaki aile kabristanında toprağa verildi. 36 yaşında hayatını kaybeden Eser Ancın, iki erkek çocuk annesiydi.

Aydınpost ailesi olarak Ancın ailesine başsağlığı diliyoruz.

ANCIN AİLESİ: Muzaffer, Eser, Mustafa ve Asım

CENAZE TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜLER