İngiltere bu koruyucu anneyi konuşuyor. 16 yaşındaki Müslümün kızı etkileyerek Hristiyan yaptığı gerekçesiyle belediye meclisi tarafından görevinden uzaklaştırılan kadın için İngiltere'de kilise ayağa kalktı.


İngiltere bugünlerde ilginç bir din değiştirme olayını konuşuyor. Şimdiye kadar 80 çocuğun bakımını üstlenen bir kadın, 16 yaşındaki Müslümün bir kızı etkileyerek Hristiyan olmasını sağladığı gerekçesiyle belediye meclisi tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Güvenlik gerekçesiyle ismi açıklanmayan kadın, Hristiyan inancına sahip olduğunu ancak Müslüman kızın din değiştirmesi için baskı yapmadığını söylüyor. Belediye meclisi kararından sonra koruyucu anne, çocuklara baktığı çiftlikten uzaklaştırıldı ve şu anda başka bir yerde tek odalı bir evde yaşıyor. Belediye Meclisi'nin aldığı karar karşısında hukuki mücadele başlatan kadının yardımına Ada'daki Hristiyan örgütleri yetişti. Alınan karar karşısında şoke olduğunu belirten kadın, "Bu benim için bir iş değil, benim hayatım. Bu işi büyük bir aşkla yapıyorum. Ayrıca hayatımı da bu işten kazanıyorum. Meclisin kararıyla herşey elimden alındı" dedi.

KORUYUCU ANNE İDDİALARI REDDEDİYOR

Korucu anne iyi bir Hristiyan olduğunu ama Müslümün kızı din değiştirmesi konusunda yönlendirmediğini iddia ediyor. Görevden uzaklaştıran yetkililer ise koruyucu annenin genç kıza Hristiyan olması için sürekli telkinde bulunduğunu belirtiyor.

KIZ AİLESİNE VERİLDİ

16 yaşındaki Müslümün kız ise ailesine geri verildi. Ancak aile, kızlarının din değiştirerek Hristiyan olduğunu bilmiyor.

Hürriyet