Söke Özel Havva Ayşe Güven İlköğretim Okulu salonunda gerçekleşen münazara toplantısına Aydın Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, İl Çevre ve Orman Müdürü Veli Yorgalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fevzi Bakır, okul müdür ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını Özel Havva Ayşe Güven İlköğretim Okulu Müdürü Muhterem Kılınç yaptı. Çevrenin Allah"ın en önemli armağanı ve emaneti olduğunu belirten Muhterem Kılınç; “Gelecek nesiller aktardığımız en önemli unsur çevre. Çevre bilincini geliştirmek için projeye dahil olarak çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyoruz ve faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.
Fekekşan Fırat İlköğretim Okulu çevre kulübünden Ayla Demir, Beril Nergiz, Meryem Tayyar, İrem Küçük; Özel Havva Ayşe Güven İlköğretim Okulu çevre kulübünden Hüseyin Özdemir, Fulya Durmuş, Nur Aktaş ve Hilmi Toy sunum gerçekleştiren öğrenciler oldu. Münazarada Felekşan Fırat İlköğretim Okulu öğrencileri “Çevrenin korunmasında eğitim mi yoksa bilinç mi önemli?” konusunda sunum yaparken; Özel Havva Ayşe Güven İlköğretim Okulu ise “Çevrenin korunmasında cezalar mı yoksa yasalar mı önemli?” konusunda sunum gerçekleştirdi.