Aydın merkez Hasanefendi ve Ramazan Paşa mahallesi muhtarı mahalle sakinlerine kitap okuma sevdasını aşılamak için çeşitli fikirler üretiyor.
Muhtar Ertuğrul Özdemir, daha önceleri kampanya başlatarak muhtarlık binasında topladığı kitapları vatandaşlara dağıtırken, şimdi ise mahallesinde bulunan her kahvehaneye bir kütüphane kampanyası ile kahvehanelere giden vatandaşlara kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı hedefliyor.
Kahvehanelerde vatandaşlara oyun oynayacakları yerde kitap okumaları yönünde alışkanlık kazanmaları için herkesin bakış açısına göre kitapları da kütüphanede bulunduran Muhtar Özdemir, toplumun mutlaka kitap okumaya özendirilmesi gerektiğini belirtti. Özdemir, yaptığı açıklamada şunları söyledi “Vatandaşlarımızın kahvehanelerde boşa geçen zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmesini ve iyi alışkanlıklar kazanmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Vatandaşların ilgisini de çekebilmek için her türlü kitabı kütüphanede bulunması için de çaba gösteriyoruz. İnşallah bu projede zamanla istediğimiz seviyeye geleceğiz. Projenin vatandaşlarımıza faydalı olacağını düşünüyorum. Kahvehanelerde kitap okunmasını sağlayabilirsek, kitabı sevdirebilirsek, bu toplumumuzun diğer kesimlerini de etkileyecektir”
Muhtar Ertuğrul Özdemir ayrıca, vatandaşlardan okumuş oldukları kitapları kütüphanelere koymak için bedesten çarşısında bulunan muhtarlık binasına getirerek bağış yapmalarını istedi.