Gezi ve ziyaretler kapsamında geldiği Didim’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İnce, “Siz bakmayın bunların 2023 hedefimiz dediklerine, asıl hedef 1923'tür. Cumhuriyet kurumlarını tek tek yıpratma, dönüştürmek ve diz çöktürmektir" dedi.
CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bir takım ziyaretler kapsamında Didim'e geldi. İlçe binasını ziyaret eden İnce’ye, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkan Adayı Barkan Kalınomuz eşlik ederken İnce’yi CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri ile partililer karşıladı.
Ziyarette ilk konuşan CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın, CHP Grup Başkanvekilini Didim’de görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Ardından konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İnce, Cumhuriyetin yok edilmeye çalışıldığını ileri sürerek şöyle konuştu: “Dünyanın en güzel ovaları bol madenleri en güzel akarsuları ve 3 tarafı denizle çevrili ülkede insanlarımız neden yoksul. Siyaset kurumu bunu sorgulamalı. Bu ülke kötü yönetiliyor. Bu cumhuriyeti kuranlar sistemi doğru kurmuştu aslında Cumhuriyet öncesinde Osmanlı fikir adamları 3 kentteydi; Kahire, Selanik ve İstanbulda. Cumhuriyeti kuranlar bunun farkına vardı. Türkiye’nin her yerinde bunu gördü." Türkiye'nin aydınlarını yetiştirdiğini anlatan İnce, şunları söyledi: "Cumhuriyeti kuranlar porsuk barajını yaptı; bankaları kurdu. Devrim ayaklarının üzerine oturuncaya kadar; bir taraftan karşı devrim sürüyordu. Sübyan mekteplerinde 43 bin hoca vardı. Bu ikili eğitim sona erdirildi; laik eğitim sitemi kurulunca bu yeni Cumhuriyet'in 43 bin düşmanı oldu. Bu gün cumhuriyetle problemi olanlar geçmiştekilerin torunlarıdır. Asker kaçaklarının torunları, sübyan mekteplerinin torunları, ve Atatürk ve cumhuriyetle problemleri olanlardır. 4+4+4 projesi ise 1923’ün rövanşı; siz bakmayın bunların 2023 hedefimiz dediklerine asıl hedef 1923'tür. Cumhuriyet kurumlarını tek tek yıpratma, dönüştürmek ve diz çöktürmektir. Bizim hatalarımız da oldu belki."
ABD’YE NİYE GİTTİN
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 19 Mayıs haftasında ABD’de olmasını eleştiren İnce, şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı sıcak siyasetin içinde; ayıp ayıp Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Haftasında Cumhurbaşkanı 1 hafta ABD gezisinde; ayıp ayıp Atatürk’ün koltuğunda oturuyorsun; ABD’den icazet mi almaya gittin? Neredesin sen? Törenler yapılıyor başbakan yok piyasada; bakanlar yok rezalet.”
CHP Grup Başkanvekili İnce, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerle ilgili AKP Hükümetine yönelik bir takım iddialarda bulunarak şunları kaydetti: “Egemen güçler emperyalistler, Recep Tayyip Erdoğan’a dedi ki; Biz Tunus’un Fas’ın Mısır’ın Irak’ın Suriye’nin İran’ın işini bitireceğiz. Sen bize yardımcı olacaksın, bizim ki dedi ki baş üstüne ama ben bunun karşılığında ne alacağım. Bizimkine şunu dediler; Sen bize yardımcı ol, şuraları biz ele geçirelim petrol doğalgaz her türlü şey bizim elimizde olsun; Biz de sana Atatürk’ün Cumhuriyetini yıktıracağız' dediler. Laikliği yok ettireceğiz. Cumhuriyet kurumlarını bir bir ele geçireceksin, AKP’lileri oraya getireceksin sana da bunu yaptıracağız dediler. Bizim ki dedi ki baş üstüne Türkiye’nin geldiği nokta budur.”
İnce, Başbakan Erdoğan’ın CHP’lilere yönelik söylediği “CHP’liler akşam kafayı çeker sabah geç uyanır” sözüne Didim’de şöyle cevap verdi: “Hani başbakan diyor ya CHP’liler akşam kafayı çeker sabah geç uyanır diye. Ona cevabım şu; içki haram mıdır dinimize göre evet haram; İçki içen adam sarhoş olur mu olur. Peki yetim malı yemek haram mıdır? haramdır. Yetim malı yiyenler içki içenler gibi sarhoş olsaydı AKP’lilerin hiç birisi ayakta duramazdı.”
CHPli Belediye Başkanlarına yönelik operasyonları ‘iftira’ olarak nitelendiren İnce, bunun yanlış yapan Belediye Başkanını değil CHP’li Belediye Başkanı seçen, çağdaş yaşamdan yana olan kentliyi cezalandırma amacı taşıdığını belirterek “Başkanlarımıza sahip çıkmalı dik durmalıyız. Benim bir oyumdan ne olur demeyin. Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit memleketi kurtarır” dedi.
AKP’DEN HESAP SORMAYA ÇAĞIRDI”
İnce, konuşmasında, “Bizim dinle dindarlarla sorunumuz yok. Üç kesim vardır; dindarlar, dindar geçinenler, dinden geçinenler. Bizim sorunumuz dinden geçinenlerle” ifadelerini kullandı.
Birlik ve beraberlik çağrısı yapan İnce, “Kilise karanlık, papaz kör, cemaat sağır, bağır bağır bağırıyorum, hepinizi AKP’den hesap sormaya çağırıyorum.”

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg