MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, “Türkiye illaki demokratikleşecek, illaki gelişecek” dedi.
Edirne Ticaret Odası konferans salonunda sivil toplum örgütlerinin temsilciler ile bir araya gelen Bakan Çubukçu, referandumda Anayasa değişikliği paketinin kabul göreceğini söyledi. 27 Mayıs 1960 ihtilalinde 15 yaşında olduğunu kaydeden Çubukçu, “O gün yarı çocuktum darbeyi yaşadım. Bugün 2010 yılında üniversite mezunu çocuğu olan bir anne olarak hala böyle ihtimaller olan bir ülkede yaşamak istemiyorum” dedi. Çubukçu, Anayasa değişikliğinin çocuk istismarının, kadına özürlülere, dezavantajlı kesimlere çok daha gelişmiş haklar vereceğine, fişlemenin tarihe karışacağına inandığını söyledi.


ÇÖMELEREK FOTOĞRAF

Edirne Valiliğini ziyareti sırasında gazetecilere açıklama yapan Bakan Çubukçu, kentte eğitim yatırımlarıyla ilgili bilgiler verdi. Gazetecilerin soru yöneltmek istemeliri sırasında "Hangi konuda?" diye soran Bakan Çubukçu, Çorlu'da okula kitap taşırken kalp krizinden ölen sözleşmeli öğretmen Ahmet Fazlı Elçi ile ilgili olduğu söylenince “Bu konuda açıklama yaptım” dedi ve başka soru sorulmasını istemedi.

Çubukçu'yu izleyen kalabalık gazeteci grubunda yerel gazete muhabiri Sevcan Kalıpçinden çömelerek fotoğraf çekerken iddiaya göre koruma poisi müdahale etti. Kadın koruma polisinin “Bakanın fotoğrafını çömelerek çekemezsin. Etek boyunu mu çekiyorsun. Sil o fotoğrafı” dediğini söyleyen Kalıpçinden tepki gösterdi.

ROMANLARI ZİYARET ETTİ

Bakan Çubukçu, daha sonra Yıldırım Hacısarraf Mahallesi"ndeki bir kahvede Roman vatandaşları ziyaret etti.

Kahvede bulunanlar bakandan iş istedi ve imkanları olmadığı için çocuklarını okutmakta güçlük çektiklerini söyledi. Romanlarla görüşmenin ardından Sakan Çubukçu, sivil plaka takılan makam aracıyla Ak Parti il başkanlığına gitti.
Çubukçu daha sonra Keşan İlçesi"ne gitti.

REFERANDUM HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Keşan"da sivil toplum kuruluşları üyeleri ile bir araya geldi. Keşan Kültür Merkezi"ndeki toplantıda referandum hakkında bilgi verdi. Herkes için hiçbir ayrım yapmadan temel haklardan yararlanma ve yaşam standardını yükseltme konusunda büyük gayret içinde olduklarını belirten Bakan Çubukçu, “Türkiye, Avrupa ve dünyada, dünyanın yıldızı olma yönünde ilerliyor. Türkiye"yi, dünyanın en büyük 17'nci ekonomisi haline getirdik” dedi.

Bugüne kadar 82 Anayasası"nda 80"in üzerinde madde değişikliği yapıldığını kaydeden Çubukçu, “Ama bu değişiklikler bugüne kadar yapılan değişikliklerin belki de hiç değişmeyen bölümü yargıyla ilgili olanlardı. Bugüne kadar değiştirilen anayasa maddelerinde ufak tefek rötuşlarla temel anlamda bir değişiklik yaratmadı” diye konuştu.

Konuşmasının ardından bakan Çubukçu,İstanbul"a hareket etti.

DHA