Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 70. yıldönümü dolayısıyla Nazilli'de düzenlenen törenler sabah erken saatlerde İstasyon Meydanı'nda normal bir şekilde başladı. Kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilciliklerinin sırasıyla çelenklerini Atatürk Anıtı'na koymasının ardından protokol üyeleri saygı duruşu için hazırlıklarını tamamladı. Saat 09.05'te tüm Türkiye genelinde hayatı durduran sirenler Nazilli'deki törenler esnasında çalamadı.
Büyük bir sessizlik içerisinde saygı duruşunu tamamlayan protokol üyeleri, İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan gür bir şekilde okudu. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte Nazilli'deki törenlerin ilk bölümü sona ererken, katılımcılar normal bir şekilde tören alanından dağıldı. 10 Kasım törenleri sırasında Nazilli'de ilk kez sirenlerin çalınamamasından İlçe Sivil Savunma Müdürü Ahmet Yörüç'ü sorumlu tutan İlçe Kaymakamı Caner Yıldız, müdürü arayarak görevden alındığı duyurdu.
Yaşanan talihsiz olay ile ilgili bir açıklama yapan Kaymakam Caner Yıldız, bu tür hadiselere asla taviz veremeyeceğini söyledi. Tören görevlendirme listesinde açık şekilde belirtildiği halde görevini ihmal eden Sivil Savunma Müdürünü görevden aldığını kaydeden Kaymakam Yıldız açıklamasına şöyle devam etti: "Bugün 10 Kasım törenlerinde maalesef çok üzücü bir olay oldu. Nazilli Atatürk'ün çok önem verdiği ilçelerden başında gelen bir tanesi. Çünkü ekonominin ekonomik hamlelerden ilkini burada başlatmıştır.
Nazilli halkı da Atatürk'ü bağrına basmış, bağlılığını ve sevgisini her zaman göstermiştir. Bugünkü Atatürk'ü anma törenlerinde törenlerin çalmadığını gördük. Nazilli'de ilk kez böyle bir hadise zuhur etti. Bunun üzerine bundan sorumlu olan, görevini lakayt şekilde ihmal eden ilçe sivil savunma müdürünü derhal görevden aldım. Gerekli soruşturmayı da başlattık. Soruşturma şu an sürmektedir. Tabi bizim için üzücü bir hadisedir. Atatürk bu memleketin bu milletin temel taşıdır, betonudur. O yüzden olaya sadece
siren çalınmaması olarak bakmamak gerekir. Konu üzerine hassasiyetle eğiliyoruz" dedi.