İmdat ve Ferhat Van Bölge Hastanesi'nde yan yana... 20 kişiye mezar olan 6 katlı Sevgi Apartmanı'nda sağ kurtarılan Serhat, 108 saati anlattı: 'Hep Allah'a dua ettim. Bana yardım etti ve kurtuldum. Enkazda fazla telaş yapmıyordum. 'Allahım annem babam ölmüşse ben de öleyim, onlar kalmışsa ben de kalayım' diye dua ettim. Enkaz altından sesler duydum, sesimi duyuramadım. Çünkü alt kattaydım. İki veya üç duvar kalktıktan sonra iş makineleri bir delik açtı ve o delikten 'yardım edin' diye bağırdım. Sesimi duydular, kurtuldum'' Ferhat bir kolonun dibinde 4 gün beklemiş, yağmur suyuyla beslenmiş. Baba Sefer Tokay, '6 çocuğum var. Bir tek o enkazda kaldı. Haftasonu, yazları çalıştığı mağazaya gitmişti' dedi. 
 
Yağmur suyu can verdi  
İmdat ise inancını hiç yitirmediğini söyledi:Gerçekten çok zordu. 'Allah büyüktür, bir hayır vardır' dedim. Yağmur suyu ile hayatta kaldım. Kaçmaya çalıştım ama elimden bir şey gelmiyordu. Duvarlar üzerime geliyordu. Hepsi çöktü. O sırada, kafamı ellerimle korumaya çalıştım. Enkazda çok az hareket edebiliyordum.
 
KARDEŞ ELİ...
Ferhat'ı kurtaran ekipler arasında yer alan, enkazlardan 12 can kurtaran Azeri ekip mutlu. Ferhat'ın kurtulma anını anlattılar: Çalışmamız 10 saat sürdü. 02.00 sıralarında ayakkabı dükkanın içinden bir el çıktı ve 'Buradayım' dedi. Bizi görünce de, 'Yardım edin, açım' diye seslendi. Sağlıklıydı. 3 metre arkasında bir arkadaşının olduğunu söyledi.
 
İyi ki doğmuş Vuslat
VAN Erciş'teki çadırkentte yaşayan Muhammed Vuslat Kaya, 3'üncü yaşına sürpriz doğum günü kutlamasıyla girdi. Sosyal medyadan Muhammed'in doğum gününü duyan BKM Mutfak oyuncuları Emre Canpolat ile Metin Keçeci, getirdikleri pastayla Kaya Ailesi'nin çadırını ziyaret etti. Muhammed pastasını üfledi, annesi 'İlk kez yüzü güldü' dedi.
 
Tavuk, 120 saat sonra enkazdan kurtarıldı
120 saat sonra bir de ilginç olay yaşandı. Enkaz altında bir canlı olduğunu belirleyen ekipler harekete geçti. Enkazdan bir tavuk çıktı. Ekipler, aç ve susuz kalan hayvanı besledi. Durumu iyi. Tavuğun kurtarıldığı enkazdan ne yazık ki 9 ceset çıktı.
 
Rahat uyu öğretmenim
DEPREMDE yaşamını yitiren öğretmenleri bir bir toprağa uğurluyoruz... Dün de farklı illerde cenazeler ve acı vardı.
AFYONKARAHİSAR: Türkçe öğretmeni Ali Çağlar (27) Sinanpaşa'da son yolculuğuna uğurlandı.
AYDIN: 67 saat sonra enkazdan çıkarılan, hastanede can veren Gözde Bahar (27)da son yolculuğuna uğurlandı.
ÇANAKKALE: Sınıf öğretmeni Vahit Tuna (30) 5 yıldır Erciş'te görevliydi.
ESKİŞEHİR: Oğlu Yağız (2) kayınvalide ve kayınpederi ile can veren Arzu Ertaş (29) 2 ay önce bölgeye atanmıştı. Olay anında balkonda olan 4 yaşındaki kızını bina görevlisi kurtardı. Seyfullah SOLAK / ESKİŞEHİR
 
Azra'nın babasına ulaşıldı ama...
ERCİŞ'te depremden 2 gün sonra enkazdan sağ olarak kurtarılan 14 günlük mucize bebek Azra'nın babası Sinan Karaduman'dan (34) acı haber geldi. Karaduman'ın cansız bedenine ulaştı...