Yasal olarak indirilmiş olsa da, indirilen MP3′leri ikinci elde sattığı için geçen hafta telif hakları yasasını çiğnemekten dolayı Amerikada dava edildi. Amerikada davalık olan bu konu, benzer şekilde olan İngiliz yasalarına da aykırı.

Öncelikle, telif hakları yasası, dijital bir dosyanın başka bir bilgisayarda çoğaltılmasına izin vermiyor. Üstelik orijinal dosya yasal olarak indirilse ve sonradan silinse bile… Amerikada, telif hakkı sahibinin rızası olmadan bir müzik dosyasının ya da herhangi bir dosyanın çoğaltılması yasak. Bir müzik dosyasının kopyalanması iTunes gibi yasal bir servisten indirilse bile satış amaçlı kullandıldığı takdirde İngiliz telif hakları yönetmeliğine de aykırı. İngiliz yasaları bazı kopyalamaları yasal hale getirecek şekilde değişiyor. Fakat bu değişimde bile, yasal olarak satın alınan MP3lerin yeniden satılmasının yasallaşması yer almıyor.

Hükümet yetkilisi Profesör Ian Hargreavesin yazdığı komisyon raporunda, indirilen dosyaların satış amaçlı değil bireyler arasında paylaşım amaçlı kullanılabilmesini mümkün kılacak bir istisna öneriliyor. Fakat bu öneride de Rediginin servisi yasa dışı olarak kalıyor çünkü kopyalamanın sadece aile ya da arkadaş grubu içinde kalması gerekiyor.