Geçen yıl Asya"nın yüzü seçilen modelin ölümüyle ilgili sır perdesi aralanamadı. Olay gerçekleştiği sırada intihar olduğu söylenen ancak daha sonra 24 yaşındaki modelin ailesinin cinayet iddiaları ve imam nikahlı eşinin gözaltına alınması kafaları karıştırdı.
Ailesi polis kayıtlarında henüz intihar olarak geçmeyen ve araştırılmaya devam eden modelin ölümünden imam nikahlı Müslüman kocasını sorumlu tutuyor.

Daily Mail'de yer alan habere göre lüks apartmanın balkonundan düşerek ölü bulunan Sahar Daftary, 33 yaşındaki işadamı Rashid Jamil ile 12 ay önce özel bir törenle evlenmişti ancak modelin hayalleri eşinin daha önce 3 kez evlendiği ve hala bir karısı ve iki çocuğu olduğunu öğrenince yıkıldı.

Yeni yıl akşamı için Dubai"ye uçmayı planlayan Sahar Daftary yeniden yaşamını toparlamak için modelliği bırakmış, Harrods mağazalarında işe girmiş bir yandan da işletme okumaya başlamıştı

Zengin bir girişimci olan Rashid Jamil soruşturma kapsamında göz altına alındı. Yetkililer 24 yaşındaki modelin
ölümünün intihar ya da trajik bir kaza olması ihtimalini son derece zayıf görüyor.

Afganistan kökenli olan Daftary"nin yakınları ise onun dindar bir insan olduğunu ve intihar etmesinin inandığı her şeye ters olduğunu söylüyor.