Nazilli’ye 2 yıldır mobese keşif bedelinin verilmediğini öne süren İl Genel Meclisi üyeleri, İnicrliova’ya kaynak aktarılmasına tepki gösterdi.
Aydın İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı olağan toplantılarında İl Genel Meclisi üyeleri Mustafa Çelik ve M. Ali Oklay’ın İncirliova ilçesinde kurulması planlanan mobese sistemine Özel İdare Bütçesi’nden kaynak aktarılmasına ilişkin verdikleri önerge görüşüldü.
Verilen önerge üzerine hazırlanan Plan Bütçe Komisyonu raporunu okuyan Komisyon Başkanı Orhan Korkmaz, “İncirliova coğrafi, fiziki anlamda her geçen nüfusu hızla artan bir ilçemizdir. Nüfusunun artması nedeniyle emniyet anlamında sıkıntı yaşanmaya başlamıştır. Bu sıkıntının giderilmesi ve Aydın-İzmir karayolunu taraması için mobese sisteminin 2012 yılı yedek ödenek tertibinden aktarılması isteniyor. İncirliova Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Belediye başkanlığı ile yaptığımız görüşmelerde mobese sisteminin kurulmasıyla ilgili olarak görüş alışverişinde bulunduk. İncirliova’nın köylere çıkışlarında mobese sisteminin faydalı olacağı bunun için köylerde kurulu olan basit mobese sistemlerinden ziyade bu çıkışlara konularak kameraların merkeze sisteme bağlı olması gerektiği konuşuldu. Bu sistemin pahalı bir sistem olması nedeniyle merkezi mobese sisteminin kurulması için Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaymakamlı ve Belediyeden yardım alınarak merkezi sistem kurulması ve köy çıkışlarına kurulacak kamera sistemlerinin yaklaşık maliyetinin 50 bin TL olacağı belirtildi. Komisyon olarak İncirliova ilçesine bağlı köylerin girişlerine kurulacak olan mobese sistemi için gerekli olan 50 bin TL’nin İl Encümeni tarafından değerlendirilerek İncirliova Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarılmasını uygun gördük” dedi.
Korkmaz’ın komisyon raporunu okumasının ardından gündem maddesiyle ilgili olarak söz alan Nazilli İl Genel Meclisi üyesi Mehmet Güler, “Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığına bağlanacak olan 8 hudut köyüyle ilgili olarak 89 bin TL’lik mobese keşif özeti bedeli 2 yıldır Mecliste bekliyor. Mağduriyetimizin Meclis tarafından iadesi ve haksızlığın telefi edilmesini istiyoruz. Aydın’ın en büyük ilçesi olan Nazilli’de kurulacak olan bu güvenlik sistemine en az 80 bin TL verilerek konunun desteklenmesini istiyoruz” diye konuştu.
İl Genel Meclisi üyesi Necmettin Ünüvar da, Mehemt Güler’e destek vererek, “Nazilli’nin İzmir ve Manisa illerine hudut köyleri var. Bu konumu bakımından 2 yıldır keşif özeti desteğinin verilmemesine bir anlam veremiyorum. Nazilli’ye verilmeyen bu desteğin İncirliova’ya verilmesi haksızlıktır” şeklinde konuştu.
“KÖYLERDE MOBESE TEŞVİK EDİLMELİ”
Hayvan hırsızlığı olaylarının arttığı bir dönemde köylerde kurulacak mobese sistemlerine destek verilmesi gerektiğini savunan Halil Akyol ise, şunları söyledi: “Bölgemizde sık sık hayvan hırsızlığı olayları meydana geliyor. Yaşanan bu olaylar köylülerimize büyük zarar veriyor. Köylerimiz için mobese sistemi artık önem arz eder bir konu haline geldi. İl Genel Meclisi olarak köylerimize güvenlik konusunda gerekli desteği vermemiz gerektiği kanaatindeyim”
İncirliova’ya kurulması planlanan mobese sistemiyle ilgili olarak verilen önerge üzerine görüşlerinin bildirilmesinin ardından oylamaya geçildi. Yapılan oylamada İncirliova mobese sistemine 50 bin TL destek sağlanması Nazilli İl Genel Meclisi üyeleri Mehmet Güler ve Necmettin Ünüvar’ın red oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

20120106ay504248_01.jpg