Söke"de kurulması planlanan MOBESE Kamera güvenlik sistemi ile ilgili olarak girişimler arttırılıyor. Daha önce Söke Kaymakamlığı, Söke Belediye Başkanlığı ve Söke İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Söke"de çeşitli kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleştirilen MOBESE toplantısında, kurum ve kuruluşlar sağlayabilecekleri katkıları dile getirmişlerdi.
22 kameradan oluşan ve maliyetinin yaklaşık 400 Bin TL olduğu belirtilen MOBESE kamera güvenlik sistemi için kurum ve kuruluşların ardından şimdide esnaflar ve işletmeler harekete geçiriliyor. Söke Belediyesi"nde gerçekleşen toplantıda ilk olarak ilçe merkezinde bulunan büyük marketler toplandı. Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı tarafından katılımcı işletmelere yapılacak MOBESE çalışması ile ilgili bilgi verilirken; katkıların beklendiği belirtildi.
SÖKELİLER YİNE ELİNİ CEBİNE İLK ATAN OLDU
Toplantıya katılan büyük marketlerden Sökeli firmalar yine elini Söke için ilk cebine atan oldu. Ülke genelinde kurulu olan firmaların Söke Şubeleri, önce genel merkez yönetimlerine konuyu taşıyacaklarını belirtirlerken; Sökeli firmalar Lokantacılar Tüketim Kooperatifi ve Birlik Süpermarket 2"şer bin TL verme taahhüdünde bulundular. Toplantıların ilçe merkezinde bulunan çeşitli meslek kolları ile devam ettirileceği belirtildi.
SÖKELİLER ÜZERİNE DÜŞENİ YAPIYOR
Konu ile ilgili yaptığı açıklamada Sökelilerin her konuda olduğu gibi MOBESE kamera güvenlik sistemi konusunda da duyarlı olduğunu ve desteklerin artacağına inandığını belirten Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı; “MOBESE konusunda stratejik noktalar belirlendi. Proje hazır. Önümüzdeki günlerde ihale aşamasına gelecek. İşletmelerin sağladığı kaynak ivazlı bağış hesabında toplanacak. MOBESE"nin kısa sürede hayata geçeceğine inanıyoruz” dedi.