Vatandaşların yoğun tepkilerine neden olan klasik istasyon modellerini terk eden GSM şirketleri, ince taktikler geliştiriyor.
İstanbulluların alışık olduğu mobese kameralarından ilham alan cep telefonu şirketleri, artık her yere yeni nesil istasyonlar kuruyor. Anadolu yakasının Ümraniye, Kadıköy, Ataşehir, Üsküdar ve Beykoz ilçelerine de 'mobese' görünümlü çok sayıda baz istasyonu kuruldu. Özellikle yol kenarlarına ve yeni yerleşim alanlarına kurulan bu istasyonların üzerinde güvenlik kameralarını çağrıştıran aksesuarlar bulunuyor. Baz istasyonlarının üzerine takılan kamera görünümlü aparatlar, tepkili vatandaşlara mobese kamerası izlenimi vermekten öteye de geçmiyor. 
 
GÜVENLİK AMAÇLI SANILIYOR
GSM şirketleri tarafından belediyelerden izin alınarak kısa sürede kurulan yeni nesil istasyonlara vatandaşlardan henüz tepki gelmiyor. Vatandaşların çoğu istasyonların güvenlik amacıyla İstanbul Valiliği tarafından kurulduğunu düşünüyor. Yıllardır kavga ve tartışmalara neden olan baz istasyonu savaşlarında geliştirilen yeni taktiklerle GSM şirketlerinin bir adım öne geçtiği görülüyor. Cep telefonlarıyla iletişimi sağlamak amacıyla kurulan ve elektromanyetik ışınları fazla yayması nedeniyle insana ve doğaya zararlı olduğu tespit edilen baz istasyonlarının kurulmasına vatandaşlar karşı çıkıyor. Yeni durumdan haberdar olan vatandaşların göstereceği tepki ise şimdilik merak ediliyor.