Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde "Kadiri cemaati" nden icazet aldığını iddia ederek kendisini şeyh ilan eden Nizamettin Burak (85), geçtiğimiz nisan ayında öldü. Burak'ın yurtiçi ve yurtdışında yaşayan 23'ü kız, 17'si erkek toplam 40 çocuğu yıllar sonra taziyede buluştu.

MİRAS TOPLANTISI

Defin işlemlerinden sonra Nizamettin Burak'ın 6 eşinden Burak ve Kaçan soyadını taşıyan 17 erkek çocuğu, Diyarbakır ve Mardin'deki 30 evi, Kızıltepe'deki arsaları, altın ve paraları paylaşmak için toplandı. Türkiye'de tanıştığı Yunanlı bir kadınla ikinci evliliğini yaparak Yunanistan'a yerleşen ve taziye için Türkiye'ye dönen Rifai Burak, mirastan 23 kız kardeşinin de yararlanmasını istedi. Ancak ağabeyleri karşı çıktı.Miras paylaşımında sorun yaşanırken, şeyhliğin kime geçeceği tartışması da yaşandı.

'PLANLI CİNAYET'

Tartışmalar devam ederken, Kaçan soyadlı erkeklerle husumetli oldukları Özkan Ailesi arasında kavga çıktı. Kavgaya Burak soyadlı kardeşler de katıldı. Rifai Burak, pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Savcılık cinayetle ilgili soruşturmayı derinleştirirken, ifade veren kız kardeşler, Burak'ın ağabeyleri İ. Burak ve İ. Kaçan tarafından planlı bir şekilde öldürülmüş olabileceğini iddia etti.

ŞEYHİN EŞLERİ VE ÇOCUKLARI

Meyso Burak (Öldü): 7 çocuk, Hayriye Erik: 9 çocuk, Caziye Turgay: 6 çocuk, Merkesun Kaçan: 6 çocuk, Hazal Korkular: 8 çocuk, Şükran Bayhoca: 4 çocuk, Hurina Yıldız: Çocuğu yok