Vali Recep Yazıcıoğlu Sergi ve Kültür Sarayı'nda gerçekleşen sergi açılışına Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, anaokulu öğretmen ve öğrencileriyle davetliler katıldı.
Açılışta konuşan ADü Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, ADÜ Anaokulu'nda eğitim gören öğrencilerin geçen Eylül ayından beri ürettikleri eserlerini bu sergi aracılığıyla sergileme fırsatı bulduklarını söyledi. Sergide yüzlerde resim ve projenin yer aldığını ifade eden Boylu, "Anaokulunda eğitim gören çocuklarımız öğretmenleri gözetiminde kendi bilgi ve becerileriyle bu eserleri ortaya çıkarıyorlar. Düzenlenen bu sergiyle hem onların ürettiklerini vatandaşlarımıza gösteriyoruz hem de öğrencilerimize özgüven kazandırmayı hedefliyoruz. Bu serginin hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizle çalışmalarında onlara destek olan velilerimizi kutluyorum" dedi.
Konuşmaların ardından serginin açılışı Vali Yardımcısı Mesut Kırcalı, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu ve öğrenciler tarafından yapıldı. Daha sonra 3 öğretmen ve 41 öğrenci tarafından hazırlanan yüzlerce resim ve projenin yer aldığı sergiyi gezen protokol üyeleri, sergide yer alan eserler hakkında anaokulu öğretmenlerinden bilgiler aldı. Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan serginin hafta sonuna kadar vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebileceği öğrenildi.