Nazilli’de yaşayan 33 yaşındaki Garip Durak ile 28 yaşındaki Buket Durak’ın 2003 yılında dünyaya getirdikleri Yağmur 6 aylıkken kemik iliği yetmezliği hastalığından hayatını kaybetti. Durak çifti kızlarının ölümünün ardından Samet’i dünyaya getirdi. 4 aylıkken hastalanan Samet’i hastaneye götüren Durak çifti ölen kızlarında olduğu gibi Samet’te de kemik iliği yetmezliği hastalığı olabileceğini öğrendi.

HASTALAĞININ TANISI KONULAMIYOR
Küçük Samet’in tedavisi için bankalardan kredi çeken, kemik iliği nakli gerekebileceği için kız çocukları Sıla’yı dünyaya getiren Durak çifti, oğullarının hastalığına 5 yıldır tanı konulamadığı için çaresizce bekliyor.
Anne Buket Durak gittiği hastanelerde hastalığına tanı konulamayan oğlu Samet’in yurtdışında tedavi olabilmesi için hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi. Durak, “Oğlum Samet 5 yıldır hasta. Oğlumu 4 aylıkken ilk hastaneye getirdiğimizde doktorlar kemik iliği yetmezliği olabileceğini söylemişti. Kemik iliği nakli gerekebileceğinden kızım Sıla’yı dünyaya getirdik. Ancak doktorlar yapılan tahliller sonrasında oğlumun kemik iliği yetmezliğinden dolayı değil, tanısı konulamayan bir rahatsızlığının olduğunu söylediler. Oğlumun tedavisi için bugüne kadar birçok bankadan da kredi çektik. Oğlum Samet’i 5 yılda götürmediğimiz hastane kalmadı ama hastalığına bir tanı konulamadı” dedi.

ÖMRÜ HASTANELERDE GEÇTİ
Samet’in hastalığından dolayı 5 yıldan beri her günlerinin hastanelerde geçtiğini ve bunun içinde 2 yaşındaki kızı Sıla’ya annelik yapamadığını da dile getiren Durak, “Tanı konulamadığından Samet’i tedavi ettiremiyoruz. Samet 10 aylık olduğu günden bu yana sürekli kan alıyor. Vücudunda aldığı kandan dolayı demir birikti, kalbi ve ciğerleri zarar görüyor. Türkiye’deki hastanelerde umutlarımız tükendi. Son umut olan yurtdışında oğlumuzu tedavi ettirmek istiyoruz. Eşim asgari ücretle çalıştığından buna imkanımız yok. Hayırseverlerden bize yardım etmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

KARDEŞİYLE OYNAMAK İSTİYOR
Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi’nde yatan küçük Samet de, en çok kendisine hayat vermesi için dünyaya getirilen kardeşi Sıla’yı özlediğini belirterek, “İyileşip artık eve gitmek istiyorum. Kardeşimi çok özledim. Sıla’yla koşup oynamak istiyorum” şeklinde konuştu.
Samet’i tedavi eden doktoru pediatri uzmanı Yusuf Ziya Aral ise, Samet’in rahatsızlığı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Samet’in hastalığına tanı koymak için çok uğraştım. Ancak buradaki imkanlar buna olanak vermiyor. Samet’e tanı konulması için daha ileri bir teknolojiye sahip hastanede ya da yurtdışında kontrollere girmesinde yarar var”

samet.jpg