Gülben Ergen, Ozan Doğulu, Pınar Altuğ-Yağmur Atacan gibi ünlülerden sonra, bebeklerinin doğduktan sonraki ilk anını, anne babanın bebekle ilk karşılaşmasını ölümsüzleştirmek isteyenler arttı.

Uzun bir yolcuğun en güzel anı; doğum. Göz açıp kapayıncaya kadarki geçen o süreyi sonrasında doyasıya yaşamak istiyorsanız doğum fotoğrafçıları en büyük yardımcınız.

Parents Dergisi'nden Müge Serçek, doğum fotoğrafçılığını araştırdı. İşte doğum fotoğrafı çeken profesyonel fotoğrafçıların ağzından doğum fotoğrafçılığı...

Ajda Alçın Engin (Ankara)
“Hem düğün fotoğrafları hem de doğum fotoğrafları çekiyorum ve evliliklerini fotoğrafladığım ailelerin doğumlarına girmek benim için ayrı bir heyecan kaynağı oluyor. Bir çiftin aile olması için geçirdikleri iki önemli olayda, düğünde ve doğumda yanlarında olmak ve mutluluklarına tanıklık etmek bana da inanılmaz duygular yaşatıyor.”
www.ajdaalcin.com

Başak Gürbüz Derman (İstanbul)
“Bir canlının ilk anlarına şahit olmak, bir aile için en önemli anı fotoğraflamak ve ailenin fotoğrafları gördükleri anda yüzlerinde beliren ifadeyi görmek çok benim için çok heyecan verici. Aileleri mutlu edebilen her kare benim için önemli. Bu işin sırrı yakalanması gereken anı yakalamak ve o anı en estetik şekilde görüntüleyebilmek.”
www.basakgurbuzderman.com

Bensan Yavuz Türker (Antalya)
“Doğum sırasında çekilen her kare benim için ayrı bir önem taşıyor. Bir insanın hayatında ilk nefesi ile beraber gelen tüm "ilk"leri siz kareliyorsunuz ve bunların asla tekrarı yok. Fakat bir anne olarak beni en duygulandıran an dokuz aylık beklemeden sonra anne ile bebeğinin buluştuğu ilk an! Tarifi olmayan garip bir mutluluk, bir ürperti çektiğim her karede bunu bir kez daha hissediyorum.”
www.dogumfotograflariniz.com

Handan Hacıhaliloğlu (İstanbul)
“Bir bebeğin dünyaya gelişine tanık olmak beni her defasında büyülüyor. Hayatın kendi doğal akışından bazı parçaları çekip almak, onları ard arda koyarak, öyküsel tablolar yaratmak beni çok heyecanlandırıyor. Bir anne, doğumundan yıllar sonra, bu fotoğraflara bakıp, o anı tekrar yaşayabilmeli... Doğum anı, annenin etkin olarak yaşadığı gerçek bir mucize… Yaşanan derin duygu ve heyecanları olduğu gibi kaydederek, hayat boyu saklanabilecek fotoğraflar çekiyorum.”
www.yepyenihayat.com Fiyatı 600 TL – 1000 TL arasında

Kadriye Kaplan (İzmir)
“Hiç bebeklik fotoğrafım olmadığı için 3 yıl önce İzmir"de doğum fotoğrafları çekmeye başladım. Tabii ki en önemli ve duygusal kare, anneyle bebeğin karşılaşması ve babanın bebeğini ilk kucağına aldığı andaki şaşkınlığını, mutluluğunu heyecanını ifade ediş hali… Şu ana kadar beni en çok etkilen olay ise birkaç kez aşılamadan sonra çocuk sahibi olamaz denildiği halde hamile kalan bir annenin doğumuna tanıklık etmek olmuş.”
www.kadriyekaplan.com - Fiyatı 350 TL – 1000 TL arasında

Mehtap Us Terzi (İstanbul)
“Hayat bir armağanla başlar. Hiç bir şey doğum mucizesi ve yeni doğmuş bir bebeğin güzelliği ile boy ölçüşemez ve ben her gün bu mucizeye tanıklık ediyorum. Bebeklerden hayat enerjisi alıyorum, bu da bana pozitif enerji veriyor. Fotoğraf benim için bir aşk. Bir kadın ve anne olarak seçtiğim bu alandan besleniyorum. En mucizevî an, bebeğin anne karnından çıktığı ilk solukla ve ilk ağlayışla “hayata merhaba” dediği andır.”
www.dogumfotografi.com - Fiyatı 500 TL – 1500 TL arasında

Sinem Kobaner (Adana)
“Çocuklarımızın doğum günlerinde, mezuniyetlerinde en basit okul gösterilerinde bile deli gibi fotoğraf çekiyoruz. En önemli anı unutuyoruz; doğduğu anı, hatta kucağımıza ilk verildiği anı. Mesela ben duyguyla sarhoş olmuştum, çok tuhaftı. "Sen benim misin, ne tatlı bir şeysin sen, kime benziyor? Biri alsın onu kucağımdan" gibi birçok karmaşık duygular basıyor insanı. Özellikle babaların, ananelerin, dedelerin duyguları o kadar benzersiz ki… İşte o esnada birçok güzel anı objektifimle yakalıyorum.”
İletişim: www.sinemkobaner.com - Fiyatı 300 TL – 450 TL arasında

Şengül Pallı (İstanbul)
“Doğum fotoğrafları çekmek, müthiş mutluluk veren bir iş ve beni ruhen tatmin ediyor. İşte bu yüzden, kendi kendime "Şengül işte senin aynadaki yansıman" dedim ve bu işi yapmaya başladım. Doğum anı mucizeye tanık olduğumu her gün hatırlamama neden oluyor ve doğum anını çok kutsal buluyorum. Annenin bebeğini ilk gördüğü an, ilk temas ettiği an ve akan gözyaşları kesinlikle kaçırmadığım kareler. Bir de normal doğumda anne benim için çok önemli. Onun ruh halini çok farklı olduğu için, mutlaka destek olmaya çalışıyorum.”
İletişim: www.dogumfotograflari.com - Fiyatı 750 TL – 12.550 TL arasında

H2