Forbes Dergisi, milyon dolarlara hükmeden dünyanın en fazla kazanan sporcularının listesini yayınladı.

İŞTE ONLAR

Tiger Woods

Yıllık kazancı 100 milyon dolar olan golfçü Tiger Woods, dünyanın en fazla para kazanan sporcusu ünvanını bu yıl da bırakmadı.

Oscar De La Hoya

Dünyanın en iyi boksörlerinden biri olan 34 yaşındaki Oscar De La Hoya yılda 43 milyon dolar gelir elde ediyor. De La Hoya'nın 18 yaşından bu yana bokstan kazandığı para ise 612 milyon dolara ulaştı.

Phil Mickelson

Listenin tepesindeki diğer bir golf oyuncusu da Phil Mickelson. 37 yaşındaki Amerikalı Phil Mickelson yılda 42.2 milyon dolar kazanıyor.

Kimi Raikkonen

Geçen sene Ferrari ile 3 yıllık bir sözleşme imzalayan Kimi Raikkonen, Formula 1'in en fazla kazanan pilotu ünvanını da aldı. Pistlerde 'buz adam' lakabı ile anılan Raikkonen'in yıllık kazancı tam 40 milyon dolar. Henüz 28 yaşındaki Fin pilot, Türkiye'de düzenlenen ilk Formula 1 yarışını da kazanmıştı.

Michael Schumacher

Formula 1'in efsane pilotu Alman Michael Schumacher'in yıllık kazancı 36 milyon dolar. Geçen sene emekli olan Schumacher'in kariyeri boyunca Formula 1'den 650 milyon dolar kazandığı tahmin ediliyor.

David Beckham

Ünlü İngiliz futblcu Beckham, ABD'ye transferi ile futbolcular arasında en çok kazanan isim oldu. Reklamlardan da önemli bir gelir elde eden 32 yaşındaki Beckham 33 milyon dolar kazanıyor.

Kobe Bryant

En çok kazanan basketbolcu olan Bryant, yılda 32.9 milyon dolar gelir elde ediyor. Los Angeles Lakers'ın sayı makinası Kobe, 29 yaşında.

Shaquille O'Neal

NBA'in efsane pivotu Shaquille O'Neal, kariyerine Miami Heat'de devam ediyor. Geçen sene sakatlıklar nedeniyle fazla iyi bir sezon geçirmemesine karşın yıllık 31.9 milyon dolar gelir ile sıralamadaki yerini bırakmadı.

Michael Jordan

Birçok kişiye göre ABD basketbol tarihinin en iyi oyuncusu olan Jordan'ın yıllık geliri 31 milyon dolar. 1963 doğumlu Jordan, dört sene önce basketbolu bırakmasına karşın Jordan markası ile halen çok yüksek paralar kazanıyor.

Ronaldinho

Son dönemde adı Chelsea ile anılan Barselonalı Ronaldinho, kulübü ile sorunlar yaşıyor. 1980 doğumlu Brezilyalı oyuncu yılda 31 milyon dolar kazanıyor. Ronaldinho iki kez dünyanın en iyi oyuncusu ödülünü kazandı. Lenovo, PepsiCo, EA Sports ve Nike gibi firmalarla özel sponsorluk anlaşmaları bulunuyor.

Valentino Rossi

Yılda 30 milyon dolar kazanan İtalyan motorsikletçi Valentino Rossi, 28 yaşında. Geçen yıl 8'inci Grand Prix Dünya Şampiyonası'nı kılpayı kaybeden Rossi, özellikle Avrupa'da çok popüler.

Alex Rodriguez

Yılda 29.2 milyon dolar kazanan ABD'li beyzbol oyuncusu Alex Rodriguez, kasım ayında verilecek olan 'en değerli oyuncu' ödülünü alırsa 1.5 milyon dolar daha
kazanacak.

Roger Federer

Teniste en çok kazanan sporcu olan Federer, erkeklerde dünyanın en iyi raketi. 1981 doğumlu İsviçreli tenisçi, bu yıl üç Grand Slam kazandı. Toplamda ise 12 Grand Slam şampiyonluğu bulunuyor. Federer'inn yıllık kazancı 29 milyon dolara ulaştı.

Derek Jeter

Amerikalı beyzbol oyuncusu Derek Jeter yılda 28.3 milyon dolar kazanıyor. Jeter, 2001 yılında takımı ile 189 milyon dolarlık bir kontrat imzalamıştı.

LeBron James

1984 doğumlu ABD'li basketbolcunun yıllık kazancı 27.3 milyon dolar. İlk yılında en iyi çaylak oyuncu seçilen James, NBA'de Cleveland Cavalliers takımında forma giyiyor. Takımı ile dört yıllık bir kontrat imzalayan James'in sözleşmesinde tam 60 milyon dolar yazıyordu.

Kaynak: Hürriyet