Rusya'nın İngilizce yayın yapan televizyonu Russia Today, Moldova'da yaşayan Sergey Sudev adında bir öğrencinin Avrupa'da yaşayan ve pek tanımadığı dayısından 950 milyon Euro (1.2. milyon dolar) miras kaldığını duyurdu. Sudev'in şu anda Moldova'nın en zengin adamlardan birisi olduğunu belitilirken, kendisine kalan dev mirastan, çalıştığı radyoda haber hazırlanırken öğrenmiş.

Sudev, "Önce internette haberi okudum ve sonra beni mi kastediyor diye düşünmeye başladım. Hemen sonra telefonum çaldı. Arayan dayımın resmi yetkilisiydi. Ve macera başladı." dedi. Sudev'in dayısı yıllar önce Almanya'ya göç etmişti. Moldova'daki ailesiyle gittikten sonar bağlantı kurmayan dayısının bu zenginliği nasıl kazandığı ve neden yeğenine bırakmaya kakar verdiği bilinmiyor.

Sebebi ne olursa olsun Sudev kağıtları imzalar imzalamaz hayatının değişeceğini belirten Russia Today, henüz parayı almadan Sergey'den bir çok kişi şimdiden yardım istemeye başladı. Birden Moldova'nın zenginler listesini artıran Sudev sakin görünüyor. Üniversite tezini bitirmeye çalışıyor ve radyodaki işine devam ediyor.

(CİHAN)