Özel şirketlere, kamu kuruluşlarına tüm dünyada üst düzey yönetici araştırma ve yerleştirme hizmeti veren Amrop Türkiye'nin kurucu ortağı Prof. Dr. Yeşim Toduk, vekil olmak için istifa ederek aday olan bürokratları, yakın izlemeye aldıklarını söyledi. Toduk, "78 bürokrat aday oldu. Seçimden önce onları tek tek aradık ve seçilemezseniz üzülmeyin. Gelin, sizi özel şirketlerin yönetim kurullarına yerleştirelim veya yönetici yapalım" şeklinde öneride bulunduklarını açıkladı.
 
78 kişiden Meclis'e giremeyenlerin yarısının yeniden görevlerine döndüğünü, geriye kalan bazı bürokratların ise teklife sıcak bakarak özel sektöre geçmek için adım attıklarını ifade eden Prof. Dr. Toduk, "Yılsonuna doğru transfer olan birkaç bomba isim açıklayacağız" dedi.
 
Devletle iş yapmayı biliyorlar
 
Prof. Dr. Toduk, bürokratlara gösterilen ilginin nedenini de anlattı. "Özel sektörün kamu ile ilişkilerinde eski bürokratlar, sorun çözcü oluyorlar ve devletle iş yapma becerilerini sergileyebiliyorlar" diyen Toduk, dünyada regülasyonun arttığını ayrıca yeni Türk Ticaret Kanunu'nun uygulamaya başlanmasıyla yönetim kurullarına alınacak bağımsız üyeler arasında eski bürokrat ve bakanların danışmanlığına ihtiyaç bulunduğunu söyledi.
 
Türkiye'ye yönetici göçü var
 
15 yılda 700'ün üzerinde genel müdür ve diğer tepe yönetim üst düzey yönetici yerleştirme projesini tamamlayan Türkiye Amrop, Genel Kurulu'nu da bu yıl Türkiye'de yapıyor. Bu nedenle İstanbul'a gelen Amrop Dünya Başkanı Ulrich Dade ise başta Yunanistan olmak üzere İrlanda, İspanya ve Portekiz gibi ülkelerden Türkiye'ye yönetici göçü olduğunu anlattı.       bugün