CHP’li Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ın konuya vakıf olmadığını ve soru önergesinde bahsi geçen 10,5 kilometrelik yoklun 4,5 kilometresinin yine CHP’li Söke Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu belirten Erdem, geri kalan kısımlarla ilgili yapılan çalışmalardan söz etti.

Basında çıkan haberler üzerine, bazı yanlışları düzeltmek ve yapılan çalışmalar hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına açıklama yaptığını belirten AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, “CHP Aydın Milletvekillerimizden Sayın Metin Lütfi Baydar, Söke-Ağaçlı-Davutlar yolu ile ilgili soru önergesi verdi. Sayın Baydar önergesinde ‘Söke-Ağaçlı-Davutlar-Güzelçamlı yol güzergâhının bakımı yapılmamaktadır. Yaz döneminin başladığı şu günlerde özellikle hafta sonları tatilcilerin kullanmış oldukları yolda kazaların olma ihtimali çok yüksektir. Söke-Ağaçlı-Davutlar-Güzelçamlı yol güzergâhının bakımı hangi kuruma veya kurumlara aittir. Adı geçen yolun bakımı en son ne zaman yapılmıştır? Yolun genişletilmesi veya bakımının yapılması düşünülmekte midir? Düşünülüyorsa, çalışmalar ne zaman başlayacaktır?, Yolun bakımının yapılmama nedenleri nelerdir?’ diye soru önergesi verdi. Üzülerek ifade etmeliyim ki Sayın Baydar kulaktan dolma bilgilerle popilizm yapmaya çalışmaktadır. Şöyle ki Söke-Ağaçlı köyü-Davutlar güzergahı toplam 10,5 km’dir. Söke’den itibaren ilk 4,5 km’si Sayın Baydar’ın kendi partisinin belediyesi Söke Belediyesi sorumluluk alanındadır. Ve sınır Zararsızlar fırınında bitmektedir. Devamında İl Özel İdaresi sorumluluk sahası toplam 4,5 km’lik yol güzergahı ile Ağaçlı köyünden geçerek devam etmektedir. Daha sonra Davutlar Beldesi’ne 1,5 km. kala İl Özel İdaresi sorumluluk sahası bitmekte ve Davutlar Belediyesi sorumluluk sahasında devam etmektedir” dedi.

Yolun 3 ayrı kurumun sorumluluk sahası içinde olduğunu ve tali bir yol olmasına rağmen özellikle yaz aylarında yazlıkçı vatandaşlarımızın sıkça kullandığı ve yolda yaşanan sıkıntılara vakıf olduklarını belirten Erdem, “Bu nedenle önceki Kültür Bakanımız Atilla Koç beyin himayelerinde önceki yıllarda bir tarafta Kuşadası-Davutlar ve Davutlar-Güzelçamlı güzergahlarında yol iyileştirme çalışmaları yapılırken diğer tarafta Söke Belediyesi sorumluluk alanındaki “Ağaçlı köprüsü” diye anılan kronikleşmiş köprü sorununu da çözmüştük. Şimdi Sayın Valimiz ve İl Özel İdaremiz kendi sorumluluk sahasında bulunan ikinci 4,5 km’lik köy sahasının 800 metresinde parke taşı döşeme ve geri kalan bölümü için de ikinci kat asfalt yapımı işini Mayıs ayı sonunda ihale etmiştir. Yaklaşık 150 bin lira bedelle kısa bir sürede tamamlanacak bu çalışma tabiidir ki sorunu tamamen çözmeyecektir. Söke ve Davutlar Belediye başkanlarımızın da sorumluluk sahalarında üstlerine düşen gayreti göstereceklerine inanıyorum. Aydın ilimizin büyükşehir olması ile buradaki gibi çok başlı yapının sona ereceği ve hizmetlerdeki aksamaların ortadan kalkacağını düşünüyorum” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png