Bir dizi temas için ABD'de bulunan Ergün, Microsoft Üst Yöneticisi (CEO) Ballmer ile Microsoft Redmond Kampüsü'nde görüştü. 
 
Görüşmeden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Ergün, ''Türkiye'nin gerek potansiyeli gerekse verdiği teşviklerle önemli bir ARGE merkezi haline geldi. Bunu Ballmer'a da anlattık. Kendilerinden Türkiye'ye yatırım yapmalarını istedik'' dedi.
 
Microsoft'tan İsrail ve Hindistan'da kurulan ARGE merkezlerinin Türkiye'ye de kurmalarını istediklerini belirten Ergün, "Kendisi de bunun araştırılması için Türkiye'ye bir heyet göndereceğini ve konuyu inceleyeceğini belirtti" diye konuştu.
 
Ergün, şunları kaydetti:
 
"Bilişim vadisini teşvikleri anlattık. O, özellikle Avrupa'da geliştirilen Skype'ın bir unsurunun Türkiye'de olması düşüncesini ifade etti. Microsoft, Skype'nin Türkiye'de geliştirilmesi için bir çalışma başlatacak.
 
Mesela bulut bilişimin gelişmesine bağlı olarak Türkiye de hardware üretiminin gündeme gelmesi mümkün olacak. Microsoft buna çok önem veriyor. Microsoft 'hayatımızı bunun için ortaya koyduk' dedi. Onun gelişmesine bağlı olarak hardware konusunda da bir adım atılacak.''