MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 40. kuruluş yıl dönümü hazırlıkları dolayısıyla bir komisyon oluşturulması talimatını verdiğini belirterek, ''MHP, kuruluşundan beri duruşunu, çizgisini, ilkelerini, muhafaza ederek yükselmesini bilmiştir'' dedi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, MHP'nin 9 Şubat 2009 tarihi itibariyle 39. siyasi yılını tamamlayıp 40. kuruluş yılına gireceğini ifade etti. Yıl dönümünün çeşitli etkinliklerle kutlanacağını belirten Bahçeli, hazırlık ve organizasyonun yapılması amacıyla gereken talimatı partinin yetkili organlarına verdiğini bildirdi.

Devlet Bahçeli, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

''Çok partili demokratik sisteme geçtiğimiz 1946 yılından bu yana siyasal sistemimizin demokrasi dışı müdahalelerle yaşadığı kesintiler ve kopartılan siyaset geleneğinin tahribatına rağmen, MHP, kuruluşundan beri duruşunu, çizgisini, ilkelerini, muhafaza ederek yükselmesini bilmiştir.

Partimizin aydınlar tarafından taşınan asırlık Türk milliyetçiliği fikriyatının siyaset alanında tam anlamıyla yerini alması heyecanı ile 8-9 Şubat 1969 tarihinde Adana'da yapılan Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi olağanüstü kongresinden sonra bugünkü ismine ve üç hilalli amblemine kavuşmuştur. Bu 40 yıllık siyaset geleneği, bu tarihten sonra başta ilk genel başkanı ve kurucusu merhum Alparslan Türkeş bey olmak üzere, milliyetçi kadrolarının emekleri ile adım adım kök salmış ve büyümüş; bugün Türkiye'nin en güçlü milliyetçi siyaset kurumu, TBMM'de grup kurma imkanı bulmuş saygın bir siyasal parti haline gelmiştir.

Kurulduğu yıllardan bu yana karşılaştığı tüm engellemelere rağmen milliyetçilik, bir siyasi tavır olarak partimizin kadrolarınca halka ulaştırılmış, devletin ve milletin temel değerlerine yönelen tehditler karşısında üç hilal etrafında toplanan vatandaşlarımızın teveccühü ile Milliyetçi Hareket toplumda sağlam ve güvenilir bir siyasal zemin oluşturmuştur.''

''Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben'' ilkesinden hareket ettiklerini ifade eden Bahçeli, ''partisinin 'MHP'siz siyaset' arayışlarını ve karşısına çıkartılan bütün engelleri birer birer aşarak Türk siyasetinin belirleyici gücü olduğunu'' kaydetti.