Edinilen bilgiye göre; Eğriboyun Mezarlığı"nda hırsızlık girişimi olduğu yönünde alınan ihbarı değerlendiren polis ve zabıta ekipleri, mezarlığa geldiklerinde hırsızların sıktığı biber gazından etkilenmiş vaziyetteki mezarlık görevlisi Hüseyin Acar (46) ile karşılaştı. Daha öncede mezarlıkta bulunan sebil ve çeşmelerin musluklarını çaldıkları iddia edilen hırsızları önlemek için nöbette olan Acar"ın bu sabah yeniden mezarlığa gelerek mezarlıktaki muslukları çalan şüphelileri fark ettiği ve hırsızları engellemeye çalışırken; şüpheliler tarafından sıkılan biber gazından etkilendiği tespit edildi.
Nazilli Eğriboyun Mezarlığında daha önce de birkaç kez musluk hırsızlığının yaşandığını ve muslukların şüpheliler tarafından 1 TL"ye hurdacıları satıldığını ifade eden Nazilli Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü Çavuşu Tuğrul Karagöz; “Muslukların olmadığını ve suların boşa aktığı şikayetini alan mezarlık görevlisi arkadaşımız, şüphelileri yakalamış fakat suratına sıkılan göz yaşartıcı gazla etkisiz hale getirilmiş. İlk belirlemelerimizde yaklaşık 40 çeşme çalınmış. Bizi üzen kısmı ise 1 TL"ye satılan çeşmeleri Belediye olarak biz 10 TL"ye alıyoruz. Ayrıca çeşme hırsızlığında biber gazı kullanılması çok ilginç” dedi.
22 yıldır Nazilli Belediyesinde çalıştığını ve 7 yıldır mezarlıkta görevlisi olduğunu kaydeden Hüseyin Acar da, “Daha önce 4-5 kez gene musluk hırsızlığı olmuştu fakat onların hepsi gece olduğu için yakalayamamıştık. Mezarlık ziyaretine gelen vatandaşlardan birisi bana çeşmelerin musluğu yok sular boşa akıyor diye şikayette bulundu. Bende hemen mezarlıklar arasında hem inceleme hem de yapanları aramaya başladım. 2 kişiden şüphelendim ve kendilerini takip ettim. Çeşmenin başında musluğu açmaya çalışırken yanlarına yanaştım. Beni görünce elindeki anahtarı atıp, dua etmeye başladı. Birinin yakasından tutmamla beraber diğeri elinde hazır bulundurduğu biber gazını suratıma sıktılar ve kaçtılar. Daha sonra burada çalışan arkadaşlar aradı bulamadılar. Polise ve zabıtaya haber verdik. Gözüme sıktıkları biber gazından dolayı beni hastaneye götürdüler. O ara emniyet ekipleri ve zabıta şahısları aramış ama bulamamış. Biber gazının herkesin elinde olması özellikle hırsızların elinde olması akıl almaz bir olay, büyüklerimiz bununla ilgili bir önlem alması lazım” diye konuştu.
Kimliği belirsiz kişilerce mezarların başında bulunan çeşme başlarının çalınması üzerine şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar, “Bu kadarına da pes” dedi. Nazilli Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 80 musluk değiştirildi. Değiştirilen Muslukların tanesinin belediye tarafından 10 TL"ye alındığı ifade edildi. Olayla ilgili soruşturmanın başlatıldı.