İstanbul Kartal"da 5 Ağustos 2008 tarihinde ormanlık alandaki bir kuyuda boğazı kesilerek öldürülen üç erkek cesedi bulundu. Bunun üzerine Cinayet Büro Amirliği Ekipleri soruşturma başlattı. Üzerlerinde kimliklerine dair herhangi bir şey çıkmayan cesetlerin kime ait olduklarının belirlenmesi için erkeklere ait bütün kayıp müracaatları incelendi. İncelemenin ardından cesetlerin Kartal"da yaşayan Yaşar Mızrak(44), öğretmen Enes Arıcı(25) ve pizza ustası Mehmet Naci Zeyrek(30)"e ait oldukları belirlendi.

POLİS TİNERCİ KILIĞINA GİRDİ

İki çocuk babası Mehmet Naci Zeyrek"in 28 Mayıs 2008, üç çocuk babası Yaşar Mızrak"ın 19 Temmuz 2008 ve Enes Arıcı"nın 28 Temmuz 2008 tarihlerinde kayboldukları tespit edildi..

Ardından cesetlerin bulunduğu kuyunun bölgesinde çalışma yapan ekipler, buraya gelip giden kişileri yakın takibe aldı. Zaman zaman kılık değiştirerek tinerci görünümüne giren ekipler, evsiz kişilerle tek tek konuşarak cinayet zanlısına ulaştı. Uçucu madde kullanan ve şüpheli hareketlerde bulunan Özkan Zengin(26) gözaltına alınarak sorgulandı. Yapılan çapraz sorguda Özkan Zengin cinayetleri itiraf etti. Zengin ayrıca, benzer bir şekilde öldürülmüş olarak 26 Haziran 2008 tarihinde Kartal Sahilde cesedi bulunan Ercan Coşkun(41)"nu da öldürdüğünü itiraf etti.

BİN YTL ELDE ETMİŞ

Fırıncı olarak çalışan uçucu madde bağımlısı Zengin"in cinayetleri parasız kaldığı dönemlerde gasp amaçlı olarak farklı zamanlarda işlediğini ve bulunmasın diye de kuyuya attığını söyledi. Minibüste veya farklı yerlerde görerek gözüne kestirdiği kurbanlarıyla bir şekilde tanıştığını ve ardından boş araziye götürerek boğazlarını kesip paralarını gasp ettiğini ileri sürdü. Zengin, işlediği 4 cinayetin ardından sadece toplam bin YTL gasp ettiğini iddia etti. Öte yandan Öldürülen Ercan Coşkun"un arkadaşı S.i. de şüpheli olarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü"ndeki işlemleri tamamlanan Özkan Zengin ile S.İ. Kartal Adliyesi"ne sevk edildi.