Facebook, Messenger uygulamasına, kullanıcıların konumlarını bir saate kadar sürekli paylaşmalarını sağlamak için Apple ve Google Alphabet'in Haritalar tarafından sunulan araçlarla rekabeti artıran bir özellik ekledi. Şirket, insanların arkadaşlarıyla ve ailesiyle konuştukça Messenger'da en çok kullanılan ifadelerden birinin "Ne kadar uzaktasın?" olduğunu keşfetti.

Messenger ürün başkanı Stan Chudnovsky verdiği bir röportajda, "Bu, insanların en çok ne düşündüklerini söylüyor olmasıdır" dedi. Konum bilgilerini paylaşmak isteğe bağlı ancak, bu yeni özellik ile bir kullanıcı, bir arkadaşıyla bilgileri paylaştığında arkadaşı kullanıcının hareketini 60 dakikaya kadar izleyebilir.

Messenger, bir zamanlar temel akıllı telefon uygulamasıydı ancak, şirket 2014'te ayrı bir uygulama olarak kullanıcılara sundu ve o zamandan beri toplumsal sosyal ağdan farklı bir hizmet oluşturmak için sık sık yapılan değişikliklere yatırım yaptı.

Google, geçen hafta Haritalar uygulamasına benzer bir canlı özelliği eklediğini ve bu stratejik önemi artan bu üründe katılımı artırma girişiminde bulunduğunu söyledi. Chudnovsky, "Duyuruların yakınlığı, Facebook'un doğru şeyler üzerinde çalıştığını anlatıyor" dedi. Apple iPhone'daki Mesajlar uygulamasında da böyle bir özellik mevcut.