Dokuz ay çalıştığı cezaevinde arkadaşları tarafından dışlanan ve daha sonrada işten atılan genç gardiyanı işten çıkarma gerekçesi, ağır makyaj yapması, mahkumlara karşı nazik davranması ve bu meslek için fazla seksi görünmesi görüldü.

İşini sevdiğini belirten Amitjo Kajla işten atılarak zarara uğratıldığı ve kişilik haklarına saldırıldığı gerekçesiyle İngiliz Adalet Bakanlığını mahkemeye verdi. Geçen nisan ayında işten atılan genç kadının mahkemesi Birmingham kentinde devam ediyor.

Mahkemede işten atıldığı için zarara uğradığını belirten Kajla, "Çalışma arkadaşlarım beni sürekli taciz ettikleri için geceleri uykum kaçıyordu. Stersten kilo vermeye başladım. Beni işten atan bakanlığın zararımı tazmin etmesini istiyorum" dedi.

DÜNYADAN KISA KISA...

JAPONLARIN ORTALAMA ÖMRÜ YÜRSELDİ
Japonların ortalama ömrünün yükseldiği ve kadınlarda 86,05 yıla, erkeklerde 79.29 yıla çıktığı bildirildi. Japonya Sağlık Bakanlığı'nın yayımladığı 2008 yılı istatistiklerine göre, 2007'deki istatistiklerle kıyaslandığında, Japon kadınlarının ortalama ömrü 22 gün, Japon erkeklerinin ortalama ömrü de 37 gün arttı.

PANDALARI ANNELERİ TERK ETTİ
Anneleri tarafından terk edilen panda yavrularına başka bir hayvan sahip çıktı. Çin'in kuzeyindeki Shanxi eyaletinde yeni doğum yapmış bir köpek, anneleri tarafından terk edilen 2 kızıl panda yavrusunu süt ve sevgiyle besleyerek, onlara annelik yapıyor. Kızıl panda yavrularının dünyaya geldiği Taiyuan Hayvanat Bahçesi'nde çalışan Ha Guojiang, Çin'in resmi haber ajansı Şinhua'ya yaptığı açıklamada, 25 Haziranda doğan yavruların anneleri tarafından terk edildiğini söyledi.